BLIC KOMENTAR Neprepoznatljivi Partizan, čak se i Muta uplašio

Blic sport ; Autor teksta Vladan Tegeltija

Košarkaši Partizana otvorili su sezonu porazom. Vreme će pokazati kolika je snaga MZT-a, ali su se u Skoplju pokazale boljke tima sa Superkupa, Igokee i Mornara, iako je bio jači za Milera, Veličkovića i veliku podršku sa tribina.

Trener Miroslav Nikolić je po povratku iz reprezentacije, za uigravanje tražio vreme, koje je potrošeno u avgustu pogrešnim izborom „feleričnih“ Amerikanaca, kasnijim priključivanjem najiskusnijih Čakarevića i Veličkovića, posle hiruškog zahvata Marinkovića, ali i centara, Šalića i Tomića. Tražio je Muta i strpljenje za najmlađe, ali osim Marinkovića i tri minuta Pecarskom, koga su Skopljanci planski „opteretili“ , Tadić i Tansaković, nisu igrali.

Posle serije kapitena od 12 poena, asistencija Vilijama-Gosa, tempa Milera, realizacije Andrća i Marinkovića, Partizan je imao dvocifren plus u drugom, kao i trećem periodu posle minijature Šalića. I to je bilo sve. Posle više od 20 primljenih poena u prvih šest minuta, katastrofalnog branjenja pika i “trojke”, crno-beli su u drugom poluvremenu primili čak 50 poena?! Sa skakačkim deficitom, slabijim procentima sa obe šuterske pozicije, to nije mogao da napadački nadoknadi.

Muta je “sačuvao”igrače od novinara, uz poruku da će se posle poraza samo on oglašavati, ali i da se plaši za Partizan. Navijači još više, što je dobro u odnosu na fazu ravnodušnosti. Sledi povratak u Bar u seriji od četiri gostovanja u prvih pet utakmica, računajući start Evrokupa. Vremena i prostora za rad zbog putovanja nema. Hoće li biti strpljena, boljitka, novog centra, prostora za najmlađe, znaćemo već u sredu protiv Mornara.

U međuvremenu rešene su blokade Vitkovca i Sparsa za Šalićevo obeštećenje od pre pet godina. Tri poslednja trenera sa kojima su ugovore pravili dva prethodna predsednika, takođe “pritiskaju” posle ne baš prijateljskih odlazaka. A evo dođe i oktobar, još ne i novi predsednik.

Vladan Tegeltija