Bio je heroj Grobara, a danas ga mnogi ne bi prepoznali: Ovako sada izgleda Prins Tejgo (FOTO)

Bivši reprezentativac Gane je u Humskoj proveo jednu sezonu, ali je ostavio dubok trag

Kroz Partizan su prošli mnogi stranci poslednjih petnaest godina, a jedno od imena koje je ostavilo trag jeste i napadač Prins Tejgo. Iako je u dresu crno-belih proveo samo godinu dana, Tejgo je uspeo da osvoji srca Grobara mnogim važnim golovima, koji su klubu doneli duplu krunu te sezone.

Dao je gol u ključnom derbiju protiv Zvezde, kada se rešavalo pitanje titule prvaka, a takođe je bio strelac i u čuvenom finalu Kupa protiv Vojvodine, koje je na kraju prekinuto u finišu meča zbog bojkota igrača Voše nezadovoljnih suđenjem.

Tejga je tada sa klupe vodio Aleksandar Stanojević, koji je sada, 10 godina kasnije ponoov na klupi crno-belih.

Tejgo nije zaboravio šta je Stanojević uradio za njega, pa se i sada seti vremena u Partizanu i rada sa njim.

 Imao sam neuspehe iznova i iznova u svom životu i to je razlog zbog čega sam uspeo. Hvala ovim velikim ljudima što su verovali u mene da pokažem svoj talenat za osvajanje titule prvaka sa Partizanom. Bog vas blagoslovio, treneru i kapitenu – napisao je u maju ove godine Tejgo uz objavljivanje slike Aleksandra Stanojevića i Mladena Krstajića, koji je tada bio njegov saigrač i kapiten.

Reprezentativac Gane ostao je zauvek Grobarima urezan u srce zbog važnih golova, borbenosti, a oni su mu se za golove, koji su doneli i dva pehara, uzvratili tako što su mu spevali pesmu “Ole, ole, ole, Tejgo, Tejgo…” često se orilo na jugu, a posebno je zagrmelo nakon što je na 140. večitom derbiju postigao gol protiv Zvezde vredan titule.

Tejgo je karijeru završio 2015. godine, a danas se posvetio biznisu sa televizijom, muzikom, reklamiranjem proizvoda, ali takođe ima i svoju skauting agenciju za pronalazak talenata.

Pošto često menja frizure imidž i stil oblačena, mnogima ne bi bilo toliko lako da ga danas prepoznaju.

Pogledajte kako on danas izgleda:

Originalni članak: Telegraf sport