Belić najbolja investicija

Crno-beli poslednjih osam sezona angažovalo sedam igrača sa Banovog brda

Partizan je u jednom danu doveo dvojicu fudbalera iz redova Čukaričkog Bojana Kovačevića i Aleksu Jankovića. Lider Super lige je prethodnih nekoliko sezona i te kako znao da pogodio sa pojačanjima sa Banovog brda.

Pre pomenute dvojice, crno-beli su angažovali Kristijana Belića u sezoni 2022/23. Đak Vest Hema nije dobio pravu priliku u dresu Čukaričkog, ali zato je u Humskoj iskoristio na najbolji mogući način. Borbeni vezista je za kratko vreme zacementirao mesto u startnih 11 i postao miljenik navijača.

U jesenjem delu ove sezone bio je jedan od ključnih aduta Igora Duljaja, pored požrtvovane igre na sredini terena, Kristijan je nameštao golove saigračima i sa šest asistencija bio je drugi paker Partizana iza Bibarsa Natha. Dobre partije u crno-belom dresu nisu promakle AZ Alkamru, pa je vezista ove zime potpisao za klub iz Holandije. Čukarički i Partizan podelili su po dva miliona evra od prodaje Kristijana u AZ.

Dve sezone ranije sa Banovog na Topčidersko brdo došao je Nikola Terzić, međutim, krilni napadač preporučio se dobrim partijama IMT-u, ali tada je bio igrač Čukaričkog. Novi fudbaler popularnih Traktorista dobro je započeo mandat u Humskoj, ali kako je vreme prolazilo tako je gubio poverenje trenera, pa je uglavnom pratio utakmice sa klupe.

U sezoni 2017/18. Partizan je u taboru gradskog rivala pronašao napadača Ognjena Ožegovića. Špic je u crno-belom dresu odigrao 56 mečeva, postigao 18 golova i upisao 12 asistencija.

U poslednjoj šampionskoj sezoni Parnog valjka 2016/17. klub iz Humske je sa Banovog brda angažovao Nemanja Stevanovića i Bojana Ostojića. Pomenuti dvojac brzo je ušao u srca navijača Partizana, iskusni golman i danas brani boje jesenjeg prvaka, dok je štoper u crno-belom dresu odigrao 130 mečeva. Podsetimo, Ostojić je bio jedini strelac u finalu kupa 2019. kad je Partizan došao poslednjeg trofeja. 

Originalni tekst Sportski žurnal.rs