Baždar: Bitna je pobeda i tri boda!

U okviru 27. kola Super lige Srbije, FK Partizan je pobedio ekipu Spartaka iz Subotice rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola, koji je ujedno i doneo pobedu crno-belima,  bio je Samed Baždar u 22. minutu. Samed se nedavno vratio sa reprezentativne pauze, prilikom koje je imao mogućnost da  ostvari veliki san i obuče dres reprezentacije.

Ovo je značajan gol i za Partizan, ali i sa tebe lično. Više puta si imao velike šanse i konačno je došao i pogodak.  Koliko je ovaj gol važan i koliko ti znači na polju ličnog samopouzdanja?

„Najbitnije je da  je ekipa pobedila. Drago mi je što sam baš ja postigao gol.  Ja, kao napadač, svaku utakmicu želim da dam gol ili dva (što je više moguće). Voleo bih da mogu da iskoristim svaku priliku. Idemo dalje – očekuje nas utakmica protiv Voždovca, gde se nadamo da ćemo osvojiti sva tri boda (kao što se nadamo i za svaku narednu utakmicu)“.

Koliko su ti ranije propuštene šanse stvarale pritisak da moraš da se dokažeš, ili si već ovde,  u Partizanu, naučio da je važno biti uporan i slediti svoje snove?

 „Nekada daš gol, a nekada promašiš – to je sastavni deo sporta.  Dogodi se i da golman odbrani i tada  svi hvale i slave njega jer je odbranio, što je zaista normalno“.

Potpuno zasluženo si imao priliku da budeš deo A reprezentacije Srbije i igrao si na utakmici protiv Kipra. Koliko ti znači poziv za reprezentaciju?

„ To mi je bilo ostvarenje sna! Do juče sam sve te igrače gledao preko TV-a, a sada sam njihov saigrač. Osećaj je neverovatan!“

Video si se i sa nekadašnjim igračima Partizana, dosta vremena si proveo i sa Sašom Zdjelarom… Da li su ti pružili podršku?

„Da, podržali su me svi – Saša Lukić, Andrija Živković, Bleki (prim. aut. Nikola Milenković), Kalaba (prim. aut. Strahinja Pavlović)… Drago mi je što su bili tu uz mene i što su me podržali“.

FK Partizan očekuju teške utakmice, ni jedno kolo nije lako… Već u sredu, na krovu, se igra utakmica protiv Voždovca. Kakva su tvoja očekivanja?

 „Najbitnije je da smo pobedili i idemo utakmicu po utakmicu. Sada igramo protiv Voždovca i idemo po tri boda! Gazimo dalje do kraja!“, optimistično završava Baždar.

Zvanični sajt FK PARTIZAN