BATA MERI DO POSLEDNjEG ČASA: U Partizanu, pred 159. večiti derbi, nema dilema samo na golu i u najisturenijem delu tima

GOLMAN i špicevi nisu nepoznanica, u preostale dve linije tima pred Zoranom Mirkovićem su i dalje dileme, čak i “trileme”. Imajući u vidu zdravstvene probleme pojedinaca u poslednje vreme i činjenicu da su se u trenažni proces uključili tek tokom ove nedelje, jasno je da će šef struke crno-belih odluku o starterima za 159. večiti derbi doneti bukvalno u poslednji čas, na dan odigravanja utakmice.

Gol Partizana će, kao i na prethodna četiri duela sa crveno-belima, braniti Vladimir Stojković, dok će za “produkciju” pred golom domaćina biti zaduženi strelci pet od šest prolećnih golova Partizana Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić. Od preostalih osam startera, nekoliko njih je sigurno i “zakucano”, ali zaduženja pojedinaca nisu još precizirana usled povrede Svetozara Markovića i oporavka Zorana Tošića, odnosno Danila Pantića bukvalno u cajtnotu, nekoliko dana pre najveće utakmice srpskog fudbala.

– Sigurno je da će se na sredini terena voditi prava borba i da će dosta toga upravo odatle usmeravati tok utakmice. Ono što je sigurno je da ko god bude igrao na toj poziciji, da će dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Biće, što bi narod rekao, rovovska borba – rekao je za klupski sajt stameni vezista crno-belih Aleksandar Šćekić.

Upravo je stasiti Crnogorac jedan od onih koji Mirkoviću donosi slatke muke pred izlazak na travnati tepih stadiona “Rajko Mitić”. Izostanak Svetozara Markovića bi mogao da natera stručni štab da pomeri Crnogorca u poslednju liniju tima, imajući u vidu da manevar ne bi trpeo jer bi za “osiguranje” u tom slučaju bio zadužen Šćekićev zemljak Nebojša Kosović uz standardnog Sašu Zdjelara.

– Svaki derbi je specifičan, sitnica može da odluči utakmicu. Koliko god je važno da tim dobro odigra, nekada je to i pitanje sreće, pa ako baš moram da biram, uvek sam za to da moj tim pobedi, makar odigrali za nijansu slabije. Derbi je derbi, i tu odlučuju sitnice – jasan je Šćekić.

Prethodnih dana smo pisali o tri opcije Partizana u defanzivi, a, ukoliko bi eventualno proradila četvrta, sa Šćekićem u defanzivnoj četvorci uz Zdjelara, Kosovića i Zakarića bi se tražilo poslednje manevarsko oružje. Najbliži mestu startera je Zoran Tošić, koji se kao i Danilo Pantić tokom nedelje vratio u pun trenažni proces. Ipak, za razliku od mlađeg kolege, Bambijeva pauza je bila mnogo kraća, pa je realnije da on upiše u “si-vi” drugi derbi u drugom mandatu u Partizanu. 

ULAZNICE ZA JUG U HUMSKOJ
SVE tri navijačke frakcije Partizanovih navijača biće u subotu smeštene na južnoj tribini stadiona “Rajko Mitić”. Ulaznice za ovu tribinu od juče su u prodaji u poslovnici “Tiketlajna” na Novom Beogradu i na blagajnama u Humskoj, a na dan utakmice prodavaće se samo na stadionu od 10 do početka utakmice. Ulaznice se mogu kupiti samo uz lični dokument, a maksimalan broj ulaznica po kupcu je četiri.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti