Prvi takmičarski izazov na domaćoj sceni u 2019.

Zvanični sajt VK Partizan:

Veslački klub Partizan je pred prvim takmičarskim izazovom na domaćoj sceni u novoj sezoni. U nedelju, 3. marta 2019, u Hali sportova “Kristalna dvorana” u Zrenjaninu naš Klub će pokušati da sačuva titulu prvaka Srbije na ergometrima, koju uzastopno osvaja dugi niz godina. Lane je u Beogradu do zvanja ukupnog pobenika stigao ubedljivo, sa čak 50 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zvezdu. Iako će naš Klub u nedelju nastupiti oslabljen za dvojcu vrsnih seniora – Nenada Beđika i vlasnika državnog rekorda na ergometrima, Marka Marjanovića, 80-člani tim koji putuje u Zrenjanin trebalo da predstavlja dobru početnu osnovu za izlivanje novog trofeja na ovom takmičenju.

U kategoriji seniora nastupiće Miloš Vasić, Aleksandar Beđik i Igor Đerić, dok će za medalje u kategoriji seniora do 23 godine boriti Pavle Lijeskić i Nikola Lončar. Veljko Matić, Ranko Samardžija, Viktor Šušić, Dušan Belić, Dušan Cvetković, Vuk Švabić, Aleksa Momčilović, Marko Marković i Ognjen Mitrović ogledaće se u kategoriji juniora, a Maša Bugarski, Tea Anžur, Vanja Bogdanović i Anja Radinović u kategoriji juniorki. U kategoriji kadeta naš Klub čak 20 prijavljenih takmičara. To su Andrej Dašić, Strahinja Janković, Luka Delić, Nemanja Luledžija, Andrija Štimec, Strahinja Pavišić, Đorđe Ilić, Lazar Stanimirović, Dejan Jezdimirović, Ilija Ivković, Đorđe Kostić, Pavle Đukanović, Mihailo Petrović, Pavle Bajić, Nemanja Bjelajac, Andrija Miljković, Strahinja Raković, Aleksa Radišić, Aleksa Vidmar i Luka Milanović. U kategoriji kadetinja nastupiće Ljubica Tešmanović, Ljubica Bušetić, Milica Joksimović, Danica Milačić, Dina Bukurov, Jelena Erić, Andrea Poleksić i Mina Stojadinović.

U skifu za pionire boriće se Veljko Kmekić, Nikola Kostić, Marko Borojević i Lazar Zelenović, a u skifu za pionirke Tara Šipetić, Miljana Luščević, Tamara Lakićević i Nađa Vlajković. U dubl skulu za pionire imaćemo tri ekipe. Jednu će činiti Danilo Đokić i Bogdan Protić, drugu Oleg Spasić i Leon Samardžić, a treću Relja Lijeskić i Mihailo Dedić. U četverac skulu za pionire u jednoj ekipi će nastupiti Marko Nenadović, Mateja Mitrović, Veljko Urošević i Aleksej Linčevski, u drugoj Luka Zorić, Mihajlo Otašević, Milutin Marković i Stevan Radivojević, a u trećoj Karlo Radoš, Lazar Ivković, Žarko Papić i Andrija Lončar. Jana Bugarski, Jelica Vlahović, Una Jurišić i Mia Nikočević veslaće u četerac skulu za pionirke. U konkurenciji studenata nastupiće Nenad Radonjić, Bogdan Stepić, Nikola Roganović i Filip Marković.