I Milko i Stević u čudu: “Nije isto pre 35 godina i sad izgubiti pet u nizu, nama je moglo da se progleda kroz prste”

Sve su brojnije reakcije zbog Partizanovog potonuća ovog proleća.

Nadale su se pristalice crno-belih da će najnovija promena trenera bar kratkoročno imati efekta i izazvati tu famoznu ”šok-terapiju”, ali izgleda da Partizanu više ni to ne pomaže.

Crno-beli su i pod vođstvom Alberta Nađa nastavili sa porazima, jučerašnji protiv Vojvodine je bio peti u nizu, što je šokantan podatak, baš kao i činjenica da je Partizan sedam godina bez titule, a pet bez ijednog osvojenog trofeja.

Nekadašnji fudbaler Partizana s kraja osamdesetih, Miroslav Stević je u razgovoru za ”Republiku” uporedio pet vezanih poraza crno-belih iz sezone 1988/89 sa ovom današnjom negativnom serijom kluba iz Humske.

”Ono naše vreme i ovo sada nemoguće je porediti. Jedino što je zajedničko je činjenica da nešto u klubu baš mora da ne funkcioniše, verovatno ništa, da se ovo desi pa da izgubite pet utakmica u nizu. Nama čovek i da progleda kroz prste, igrali smo u velikoj Jugoslaviji, ali u ovoj ligi su fudbaleri Partizana uspeli nemoguće. Neko će reći da je veća konkurencija, jača liga. Pa ova sada liga je po snazi kao treća liga u naše vreme, dakle kao srpska liga u staroj Jugoslaviji”, smatra Stević.

On je još jedan od bivših igrača Partizana koji apeluje da dođe do što hitnijih promena u klubu i priznaje da mu teško pada sve ovo što se dešava sa crno-belima.

”Ovo je tragično šta se dešava sa Partizanom. Ja ga volim od kada znam za sebe, uvek će biti deo mog života, iako nisam ostavio dublji trag. Ali ja sam nebitan, ja sam samo običan navijač koji pati. Nešto se mora promeniti. da se nađe rešenje da se ne uruši ugled kluba koji je stvaran decenijama. Da se ne izgubi primat vodećeg kluba u Srbiji, koji delimo sa Zvezdom. Ako već nije izgubljen. Ono što je sigurno, izgubljen je respekt drugih ekipa. Pa nekada su ‘manji klubovi’ dolazili na JNA i molili Boga da ne prime četiri komada, a sada dođu i oni spakuju tri-četiri gola i odnesu bodove”, konstatovao je Stević.

Slično razmišlja i njegov nekadašnji saigrač iz Partizana Milko Đurovski.

”Može da se desi da izgubiš pet mečeva, ali ne u ovakvoj ligi. Ne u sadašnjoj Srbiji. Ko je kriv? Pa igrači, treneri, svi u klubu. Nekada je bila čast nositi crno-beli dres, sedeti u loži u Humskoj. Sada je drugačije. Zato je možda i dobro što se ovo desilo, ako će to doneti pomak. Da igrači shvate da ne mogu da rade šta hoće, da moraju da izginu za tim. Da čelnici Partizana rade sve i samo u njegovom interesu. Da se vrate navijači i njihovo poverenje. Ovo sada je katastrofa”, poručio je Milko.

Originalni članak: Sportske net