Kralj: Verujemo u igrače

Ivica Kralj, sportski direktor Partizana, podseća da su „Saldanja i drugovi” pre samo dva meseca dizani u nebesa

Partizanov poraz od Vojvodine, peti u nizu, za još dublju provaliju u Humskoj i od 2018. prisutnu žalopojku „ništa od titule”, zasenila je, verovali ili ne, izjava (godine) trenera – debitanta Alberta Nađa: „Drugo mesto? To je bio cilj od početka sezone.”

Ivicu Kralja, sportskog direktora crno-belih, u predvečerje Vaskrsa suočavamo sa enigmom: nespretno, ili…?

– Nespretno! – nema dilemu legendarni golman, od 1987. i kadetskih dana na Topčiderskom brdu saigrač „svežeg” šefa struke. – Primljen gol u 94. minutu, kiša k’o iz kabla… frustracija! Partizanov cilj uvek je bio i biće – borba za trofeje!

Ako je taj kredo nekom u DNK, to je, upravo, Nađu?

– Veliki borac i rođeni pobednik, znaju svi – koliki i partizanovac. Ogromne želje da zaustavimo crni niz i već u Kruševcu vratimo se na pravi kolosek. Uz podršku navijača, ujedinjeni!

Parni valjak sa Albertom, ne sumnjate, može do „sporedne”, jedino preostale ambicije, garanta učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona?

– Naravno! U jednom trenutku imali smo 14 bodova više od TSC-a, sad smo na četiri, vezali smo četiri poraza i… Nije prijatno, ne priliči Partizanu, međutim, verujem u igrače, pokazali su kvalitet, znam da mogu.

Iz navedenog, ne plašite se prošlogodišnjeg scenarija: s trećim mestom bio bi ugrožen čak i plasman u Ligu konferencije, zavisilo bi se od ishoda finala kupa?

– Ne razmišljam u tom pravcu! Siguran sam da bi jedan dobar rezultat označio i prekretnicu. Napredak – tradicionalno neugodan, ali moramo da pobedimo. U drugom delu sezone izgubili smo 19 bodova… preterano!

TSC ima, naoko, lakši raspored: tri od četiri utakmice kod kuće?

– Pratimo, naravno, šta rade i Bačkotopolčani, ali ako mi budemo pravi… Znamo recept: da pobedimo sve do kraja i razmišljamo o kvalifikacijama za Ligu šampiona. Biće lakše uz podršku navijača, tribine su protiv Vojvodine izgledale sablasno… Potreban nam je vetar u leđa!

Originalni tekst Sportski žurnal