Partizanovi veslači na regatama u Italiji i Hrvatskoj

U naredna tri dana Partizanovi veslači i veslačice učestvovaće na dve izuzetno jake internacionalne regate. Naši seniorski reprezentativci Miloš Vasić i braća Beđik, Nenad i Aleksandar, predvođeni koordinatorom programa za seniore A i seniore B i šefom Stručnog štaba našek Kluba Nebojšoom Ilićem i trenerom reprezentacije i prvim trenerom Partizana Aleksandrom Ivkovićem, braniće boje Srbije na 33. internacionalnoj memorijalnoj regati „Paolo D’ Aloja“. U petak popodne u Piediluku u kvalifikacijama za subotna finala Vasić će veslati u skifu, dok će braća Beđik nastupiti u dvojcu. U popodnevnom delu programa drugog dana regate na programu su kvalifikacije za nedeljna finala, a naši momci će biti u kombinaciji za srpski teški četverac čiji će sastav biti određen na osnovu rezultata prvog dana. Za ovaj čamac konkurisaće i Martin Mačković iz Palića i Aleksandar Filipović iz Smedereva koji će u petak veslati kvalifikacije dubl skula. U Italiji će pod zastavom Srbije nastupiti i Miloš Stanojević iz Tamiša i Jovana Arsić iz Crvene zvezde. Inače, regata u Piediluku predstavljaće kriterijumsku regatu za seniore i važan internacionalni test za sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo za seniore koje će krajem maja i početkom juna biti održano u Lucernu (Švajcarska).

Istovremeno sa regatom u Italiji u Zagrebu će biti održana 36. međunarodna regata „Croatia Open“. Partizan će takmičenju na Jarunu 13. i 14. aprila, koja će biti prva kriterijumska za sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore 18. i 19. maja 2019. u Esenu (Nemačka), nastupiti sa 17 čamaca. Naše članove će „sa klupe“ predvoditi treneri Goran Todorović i Zlatko Blašković. Prvog dana regate u dubl skulu za kadete veslaće Nemanja Luledžija i Luka Delić, u dvojcu za kadete Andrej Dašić i Strahinja Janković, u skifu za juniore Veljko Matić, u dubl skulu za juniore Viktor Šušić i Vuk Švabić, a u dvojcima za juniore Veljko Matić i Slavko Savić (Crvena zvezda), te Ranko Samardžija i Dušan Belić, u skifovima za juniorke Maša Bugarski i Jelena Trivan, a u skifovima za seniore Igor Đerić i Andrija Šljukić.

U nedelju, 14. aprila, Andrija Štimec, Aleksandar Kuzmanović, Andrej Dašić i Strahinja Janković će se ogledati u četvercu za kadete, Vuk Švabić i Viktor Šušić, odnosno Nemanja Luledžija i Luka Delić u dubl skulovima za juniore, Veljko Matić i Slavko Savić uz Crvene zvezde u dvojcu za juniore, Dušan Belić i Ranko Samardžija sa Đorđem Gruberom iz Grafičara i Todorom Stankovićem iz Galeba u četvercu za juniore, Jelena Trivan i Maša Bugarski u dubl skulu za juniore, a Andrija Šljukić i Igor Đerić u skifovima za seniore i dubl skul za seniore.

Zvanični sajt VK Partizan