Zoran Milenković smenjen jer se borio za Partizan i kao pravi pedagog zaštitio svoje igrače!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je sinoć vest da je VK Partizan smenio svog mladog trenera, jednog od najperspektivnijih mladih stručnjaka u Evropi, doktoranta vaterpolo sporta.

Partizan ima takmičarsku sezonu iznad svih očekivanja.

Prošlog leta, cela jedna generacija 20-ogodišnjaka je otišla trbuhom za kruhom u inostranstvo. Iz Partizana su, pored trenera Vlade Vujasinovića (Pro Reko) otišli:  Gaja Subotić(Posilipo), Nemanja Vico (Vuljagmeni), Dimitrije Rističević (Marsej), Mateja Asanović (Oradea), Grk Tikas (Vuljagmeni), Luk Gilen (Špandau), Draško Gogov (Pečuj) i Danilo Adžić (Primorac). Jedna od najtužnijih stranica u prebogatoj Partizanovoj istoriji. Pored ovakvog fijaska, uprava kluba je ostala u svojim foteljama.

Nova sezona je počela mnogo bolje nego što je očekivano. Mladi lav, ekstraperspktivni trener Zoran Milenković je zasukao rukave i krenuo da radi u nemogućim uslovima. Ređali su se rezultati iznad svih očekivanja: pobede i dobre igre u regionalnoj ligi i korektne partije u Ligi šampiona. Na Banjici se jedva provukao moćni Eger, sudijska pljačka je sprečila trijumf u Hanoveru, pobeđeni su Novljani. Osvojen je Kup Srbije u Nišu.

Onda dolaze božićni praznici. Partizan se suočava sa novim problemima. Uprava kluba nije uspela da obezbedi mazut za grejanje bazena. Ekipa nema gde da trenira. Ide se na Zlatibor, Valjevo, Mađarsku da bi se održao kakav – takav kontinuitet treninga. Igrači ne dobijaju novac, dugovi se gomilaju. Ipak, uz pomoć navijača i prijatelja kluba, nastavlja se grejanje bazena, igrači to vraćaju višestruko, dobrim igrama i pobedama. U Beogradu pada prvak Evrope. Slavni dubrovački Jug je potopljen od strane Jakšića, Drašovića, Stojanovića! Svetska mega senzacija! Zoran Milenković i njegovi igrači su uspeli nemoguće!

Kao kruna ovog dela sezone dolaze pobeda nad Hanoverom u Ligi prvaka i plasman na F4 Regionalne vaterpolo lige.

Zoran Milenković nastavlja niz Partizanovih vrhunskih stručnjaka, počevši od Vlaha Orlića do Vlade Vujasinovića!

Igrači su nezadovoljni, finansijskim stanjem u klubu i organizacionim problemima. Igrači su posebno nezadovoljni načinom raspodele finansija. Novac koji pristiže u klub često zaobiđe prvotimce! Stidljivo se pričalo i o štrajku. Zoran Milenković tek tada pokazuje kakva je ljudska gromada. Kao vrhunski pedagog, zaštitio je svoje učenike, stao u njihovu odbranu. Platio je ovaj herojski čin svojom smenom. Možda je izgubio gledano karijeristički, ali će biti upamćen kao duboko moralna osoba.

Iz Partizana godinama odlaze oni najbolji, a ostaju oni koji izgleda nemaju gde (uprava kluba), kojima je Partizan izvor za lagodan život.

Da li ćemo na kraju sezone ostati i bez ove generacije? Šta je sledeće, da igramo sa 16-ogodišnjacima?

Svi smo mi Zoran Milenković, pravda za Zorana Milenkovića!