Veljko Paunović prvi kandidat za klupu Saragose

Srpski trener želja novog rukovodstva španskog drugoligaša

U jubilarnoj 90. godini od osnivanja kluba, Saragosa nije uspela da se domogne povratka u Primeru. Klub iz oblasti Aragon sledeće sezone i deseti put u nizu biće učesnik španskog drugoligaškog ranga.

Da to promeni i povede ekipu među najbolje mogao bi da pokuša Veljko Paunović.

Srpski trener je po informacijama lokalnih medija iz Saragose prvi kandidat za klupu šestostrukog osvajača Kupa kralja i pobednika Kupa pobednika kupova 1995. godine. Trenutno ulogu trenera, od decembra 2020, ima Huan Injasio Martinez, ali mu je zbog tek 14. mesta tri kola pre kraja Segunde posao ozbiljno doveden u pitanje.

Navodi se da je Paunović dobro poznat novom rukovodstvu kluba, pre svega investitoru Horheu Masu, koji je sa Dejvidom Bekamom na čelu Inter Majamija. Američki biznismen poreklom sa Kube imao je priliku da upozna srpskog trenera tokom njegove četiri godine na klupi Čikaga. Ističe se da su ga privukli Paunovićev hrabar pristup utakmicama i spremnost da pruži šansu mladim igračima poniklim u klubu. Uostalom, da ume da radi sa nadolazećim generacijama Paunović je potvrdio 2015. vodeći Srbiju do zlata na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Originalni članak Mozzart sport