Veličković: Spušten gard (VIDEO)

“Volim kada je krcata hala, to iz mene vuče mnogo energije, ne reagujem na uvrede”, kaže Partizanov kapiten

velickovic_2016

Mislim da smo utakmicu, meni je bar tako izgledalo, u nekoliko minuta izgubili. Imali smo prednost od tri- četiri poena, dozvolili rivalu da naprave veliku seriju. Nemamo iskustvo da to zaustavimo. To se pokazalo mnogo puta ove sezone. Dozvoljavamo velike serije. Borili smo se, nije da nismo. Okrećemo se sledećim mečevima. Uvek kažem – nauči se nešto iz poraza. Zvezda igra dosta jako. Plašio sam se da ćemo jednog momenta spustiti gard, što je ona i iskoristila“, rekao je Veličković.

 

Krilni košarkaš crno-belih svojim ponašanjem mora da daje primer saigračima. Na uvrede s tribina reaguje skroz drugačije nego ranije. Iskustvo je učinilo svoje.
Sigurno mi ne prija poraz, niti mojim saigračima, ni treneru, ali ćemo se potruditi da u sledećim utakmicama vratimo u kolosek. Ranije sam reagovao na to, ali sada sam iskusniji. Moram da dajem primer saigračima. Jednostavno, uživam u svakom derbiju. Posle mnogo godina sam se vratio emotivno. Jedno vreme mi je basket bio da dođem i odradim kako znam i umem. Jednostavno, volim kada je puna krcata, to iz mene vuče mnogo energije. Ne reagujem na uvrede. Takve stvari primetiš ili ne, ali moraš da budeš fokusiran na teren”.

 

Veličković, koji je u derbiju postigao 11 poena i tome dodao sedam skokova ističe da je Zvezda jak protivnik, a da tek sledi težak period za crno-bele.
Kada bih reagovao kao da imam 20 godina verovatno bih povukao još neke igrače na te stvari. Trebalo bi da ostanemo smireni. Zvezda je jak protivnik, valjda biti koncentrisan 40 minuta. Posle svake dobijene utakmice mora da se popriča. Da se vidi gde su greške. Da se sve ispravi. Naleteli smo na sve jake ekipe. Bešiktaš i Zvezdu. To je verujte  mi nekoliko minuta, tako meni izgleda. Možda grešim“.

Nije bio zadovoljan stanjem parketa, odnosno delovima koji su  klizavi i koji su doveli do povrede Đorđa Majstorovića.
Čekamo da vidimo koliko je teška povreda. Mislim da se okliznuo na liniju, dosta je drukčije. Nije svuda parket, ono belo što vidite je neka vrsta folije, dosta je čudno. Jedan dan se kliza, drugi dan se ne kliza. Pre nedelju, dve  kao da smo hokej igrali. U tom momentu se on okliznuo. Mnogo mi je žao. Nemamo veliku rotaciju, šta je tu je. Borićemo se za njega“, zaključio je  Novica Veličković.