Džikić: Utakmice se nižu… (VIDEO)

Svestan je trener Partizana Aleksandar Džikić ko je trenutno ko u ABA okvirima i da je rezultat realan u odnosu na prikazano u dvorani Aleksandar Nikolić.

20141008mmdzikic03

– Ovo je bio tek prvi od mečeva koje ćemo ove sezone odigrati sa Crvenom zvezdom. Rezultat nema apokaliptični značaj. Pokazao je gde smo trenutno mi, a gde oni. Zvezda je ta koja igra Evroligu, valjda će moji igrači da vide zašto je ne igraju. Što se nas tiče sa dva pleja igrali smo dobro, ali i promašili neke penale i prosto to je bilo neodgovorno od pojedinaca, to je poremetilo neke naše ideje. Sreća, pa već sutra putujemo. Utakmice se samo nižu.

Objasnio je i da pojedinci moraju da nauče da igraju velike utakmice poput derbija.

– Nemamo igrača poput Kuzmića… da ne nabrajam sve, imamo neke druge, različite, oni moraju da nauče da igraju ovakve utakmice.

Osvrnuo se Džikić i na jedan ne baš lep detalj, povredu Đorđa Majstorovića, ali i na situaciju sa nedavnog treninga.

Mislim da je prepona u pitanju. Ne sviđa mi se način, na koji je došlo do povrede, sam pokret. Tek ćemo videti koliko je ozbiljna. Imali smo problem i sa Novicom Veličkovićem. On je odlučio da igra utakmicu, a da sam se ja pitao, ne bi igrao. Juče mu jedan igrač uleteo klizeći na treningu i oteklo mu je koleno. Neće ići na meč protiv Solnoka. Nema potrebe sada o tome da pričam, neki će to protumačiti kao alibi.