U najjačem sastavu na Prvenstvo Srbije na ergometrima

Zvanični sajt VK Partizan

Veslački klub Partizan je pred prvim takmičarskim izazovom u novoj sezoni. U subotu, 24. februara 2018, u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu naš Klub će pokušati da sačuva titulu prvaka Srbije na ergometrima, koju uzastopno osvaja dugi niz godina. Lane je u Novom Sadu do zvanja ukupnog pobenika stigao ubedljivo, sa čak 31 bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zvezdu, i to bez pomoći najboljih seniora. U subotu će naš Klub nastupiti u najjačem mogućem sastavu što bi trebalo da predstavlja odličnu početnu osnovu za izlivanje novog trofeja na ovom takmičenju.

U kategoriji seniora nastupiće Miloš Vasić, Marko Marjanović, Nenad Beđik, Aleksandar Beđik i Nikola Simović, dok će za medalje u kategoriji seniora do 23 godine boriti Igor Đerić, Veselin Tričković i Vuk Mladenović u muškoj, odnosno Ana Stojanović u ženskoj konkurenciji. Pavle Lijeskić, Marko Đuranović, Nikola Lončar, Kosta Petković, Lazar Ilinčić, Ognjen Ilić, Božidar Nikolić, Nikola Mirilo i Nikola Dabović ogledaće se u kategoriji juniora, a Anđela Nišević, Aleksandra Dinčić, Anja Radinović, Jelena Trivan, Natalija Ilić, Ljubica Simanić, Elena Radojković i Simka Đurić u kategoriji juniorki. U kategoriji kadeta naš Klub čak 30 prijavljenih takmičara. To su Miloš Pavlović, Tihomir Vlajić, Ranko Samardžija, Dušan Cvetković, Stefan Atanasovski, Bojo Bojović, Andrej Dašić, Strahinja Janković, Đorđe Kostić, Jovan Stošić, Mihailo Petrović, Ilija Bunčić, Aleksandar Kuzmanović, Tadej Ilić, Sergej Đurić, Pavle Đukanović, Lazar Grgić, Matej Kujundžić, Igor Lučić, Marko Marjanović, Jovan Radojičić, Vid Mujezinović, Đorđe Lončar, Miloš Joksimović, Pavle Bajić, Aleksandar Marković, Dimitrije Milosavljević, Nemanja Đorović, Vuk Švabić i Vasilije Popović. U kategoriji kadetinja nastupiće Maša Bugarski, Jana Kojadinović, Milica Joksimović, Anastasija Bošković i Vanja Bogdanović.

U skifu za pionire boriće se Petar Marjanović, Nemanja Bjelajac i Aleksa Radišić, dok ćemo u dubl skulu za pionire imati pet ekipa. Jednu će činiti Nikola Savić i Strahinja Pavišić, drugu Leo Klarić i Danilo Đokić, treću Miloš Jovanović i Mihajlo Grbović, četvrtu Petar Todorov i Luka Milanović, a petu Mihailo Stanimirović i Mihailo Rašković. U četverac skulu za pionire u jednoj ekipi će nastupiti Strahinja Raković, Mateja Janić, Andrija Miljković i Mihailo Žarković, a u drugoj Marko Tasevski, Mateja Todorović, Lazar Zelenović i Antonije Mičić. Anja Marinković, Ljubica Tešmanović, Ljubica Bušetić i Iva Stojanović, odnosno Mia Nikočević, Danica Milačić, Una Jurišić i Katarina Rašković veslaće u četerac skulovima za pionirke.

– Odlično smo se pripremili za Prvenstvo Srbije na ergometrima, a rezultati na nekim kontrolnim testiranjima nam pokazaju da bi mnogi naši članovi na predstojećem takmičenju mogli da obore svoje lične, ali i državne rekorde. Nastupamo u najjačem sastavu pa se odbrana naslova državnog prvaka, do kojeg smo stigli prošle godine u Novom Sadu, nameće kao obaveza – kazao je prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković.

U konkurenciji studenata nastupiće Nikola Stanković, Igor Špagnut, Filip Živković, David Popov, Nikola Roganović, Nenad Radonjić, Bogdan Stepić i Nikola Mitrović. Takmičenje počinje u 10 časova, a više informacija o satnici i učesnicima možete saznati OVDE