Trinkijeri nova medijska zvezda

Danas piše…

Mučio se Partizan u Sremskoj Mitrovici protiv Mege, niz od šest uzastopnih poraza prilično je vezao ruke i strahom napunio glave. Debi novog trenera Andree Trinkijerija ipak je na kraju završen prekidom crne serije crno-belih, ali i pobedničkog niza ekipe Dejana Milojevića.

Imala je ta utakmica itekakav takmičarski značaj za oba rivala, posebno za goste koji hvataju priključak za vrh tabele, ali je dolazak novog trenera samo dva dana pre i zasedanje na klupu posle samo jednog treninga, meču dalo i neki ekstra publicitet.

I sam Trinkijeri je posle utakmice izjavio da to što je “banuo” na klupu nije baš normalno.

“Nema nikakve košarkaške logike da ja vodim ovu utakmicu. Kompletno je iracionalno da vodim posle jednog treninga, ali osetio sam da ekipi treba zaštita. Rekao sam im da sam tu da im pomognem i samo zato sam došao i isto bih rekao da sam izgubio. Nema logike, normalno se dođe posle šest, sedam treninga, a sada sam osetio da je potrebno da neko stane uz ekipu”, rekao je Trinkijeri i na neki način najavio da će njegove konferencije za medije biti vrlo popularne jer i on na njim nastupa atipično.

Italijanski stručnjak je bez ustezanja na startu primetio da je želeo “da Partizan igra dobru košarku, a ono danas što smo igrali nije košarka, žao mi je, to sam i igračima rekao”, i tako na sebi svojstven način najavio da će s medijima komunicirati bez rukavica, bez tabu tema i da će priče biti sve više nego dosadne.

„Imam dvoje dece, od 10 i 7 godina i mislim da bi oni bolje zagradili (skok) nego moji igrači, a ja sam kriv, valjda nisam to bolje objasnio.

Sutra ćemo ući u salu, bacićemo ključ i izaći ćemo kada budemo malo bolje zagrađivali“, prokomentarisao je on najveću boljku svoje ekipe na toj utakmici, ujedno ponovivši ono što je najavio – da stvari može da ispravi napornim treningom.

Ono što je još ređe u medijskim istupima sportista i trenera, Trinkijeri je izdeklamovao u prvom nastupu: javno je iskomentarisao učinak svojih igrača, i u plusu, i u minusu.

“Ekipa ima dva MVP-a. To su Amar Gegić i Bandža Si. Amar Gegić je okrenuo odbranu, ali je napravio pet glupih faulova, jer nije naučen koliko može da bude važan za našu ekipu. Bandža je pogodio da zatvori utakmicu. Pejdž je igrao super, promašio je dva šuta i ‘izašao’, kao da ga nema. Čak sam ga previše ostavio na terenu. Nije toliko zaslužio”, bez problema je izdeklamovao ono što treneri uglavnom izbegavaju.

Partizanu je na ruke išao katastrofalan šut Mege za tri poena, i skoro isto takav sa penala, ali je evidentno da je Trinkijeri, koji kaže da nije Hari Poter i nema čerobni štapić, osveženje ne samo u stručnoj nego i u medijskoj sferi.