Trinkijeri: Igrali smo bez straha, imali smo dobar pristup

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je večeras posle pobede protiv Budućnosti u ABA ligi da je njegova ekipa “napokon igrala bez straha” i da je i pored odsustva dvojice igrača imala pravi pristup meču, kao i da je odbrana bila konstantna.

– Čestitam mojim igračima na velikoj borbi. Igrali smo tvrdo bez dva važna igrača, borili smo se, dobili evroligaša u jednoj napetoj i teškoj utakmici. Igrali smo kao tim i na kraju dobili jednu veliku utakmicu kod kuće. To nam je malo falilo – rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice.

– Ovo je bila najčvršća utakmica do sada, igrali smo košarkaški bolje utakmice, bilo je protoka i dobrih šuteva, ali danas nije bilo brze košarke. Ipak, imali smo želju da pobedimo kao nikada pre. Odbrana je bila konstantna i bili smo koncentrisani – dodao je on.

Partizan je večeras sa 76:67 pobedio regionalnog šampiona, podgoričku Budućnost u derbiju 19. kola ABA lige.

– Želeo sam samo da moj tim ne igra uplašeno… Kompletno se promenila rotacija kod bekova, ali nekada se desi da se taj nedostatak pretvori u energiju i strast. Ja sam samo želeo da se igra bez straha. Imali smo 20 izgubljenih lopti, ‘ajoj’… Ali u čvrstoj utakmici imali smo i 25 asistencija. Izgleda da se mojim igračima malo promenilo u glavi… Igrali su s publikom – rekao je Trinkijeri i dodao da je Nikola Janković igrao vrlo kvalitetan meč.

Izvor Večernje novosti