TIM ZA NICU: Vraća se formacija sa četvoricom u odbrani; ko će pre – Andrade ili Fejsa?

Dilema je i na krilu, ako ne bude mogao Kvinsi Menig

Nekoliko pozicija je zacementirano, makar dve su otvorene. Neće biti novog eksperimentisanja, Partizan se vraća na sistem sa četvoricom u odbrani.

Priznao je Gordan Petrić da će za utakmicu sa Nicom ostati veran šemi korišćenoj u poslednjih nekoliko susreta Mozzart Bet Superlige, što znači da će se za razliku od evropskih mečeva sa Hamrunom i Slovackim, kad je koristio trojicu štopera i dvojicu ofanzivnih bekova, opredeliti za nešto sigurniju opciju po kojoj će ispred golmana Aleksandra Popovića dejstvovati četvorica u liniji. Tačno da je i takva bila sklona propustima, međutim, kompletna ekipa se oseća komfornije u sistemu naučenom u doba trenerskog mandata Aleksandra Stanojevića i zato je Petrić rešio da opet proba ono što je funkcionisalo dovoljno dobro u 168. večitom derbiju, kad je Crvena zvezda ogrnaičena samo na sporadične pokušaje sa distance.

Što ne znači da je time sve rešeno kad je kompozicija u pitanju. Izostanak Kristijana Belića stvorio je problem stručnom štabu Partizana, a Petrić mora da ga reši tako što će birati između Ljubomira Fejse i Patrika Andradea za parnjaka Hamidu Traoreu na poziciji zadnjeg veznog. Na prvi pogled čini se da je novajlija iz Karabaga u prednosti za pola koraka, da uživa veće poverenje trenera, jer mu je davao šansu u drugom poluvremenu gostovanja u Češkoj i pred kraj duela sa Zvezdom, dok bivšeg reprezentativca nije uvodio u Uherskom Hradištu, a protiv najvećeg rivala dobio je samo šest minuta. Opet, Fejsa je tokom karijere odigrao više utakmica pod okriljem UEFA i biće interesantno da li počinje ili ulazi.

Druga dilema tiče se statusa Kvinsija Meniga. Jeste Holanđanin zalečio povredu zadnje lože, tek danas odradio prvi trening sa kolegama posle desetak dana, ali ni u „Zemunelu“ nisu načisto da li je vredno rizikovati tako što bi počeo meč. Taj scenario jeste opcija, ali ne baš realna. Ako se Petrić opredeli za Meniga, bivši fudbaler Tventea će verovatno na levo krilo, u suprotnom otvara se debata kome ukazati poverenje u slučaju njegovog izostanka. Među kandidatima su Aleksandar Lutovac, Nikola Terzić i Nemanja Jović, svako sa svojim prednostima i manama, mada na bazi poslednjih nekoliko mečeva deluje da je Lutovac možda čak u blagoj prednosti u odnosu na konkurente.

U tom slučaju bi se bivši kapiten Rada pojavio na desnom krilu, a Dijabate bio levo. Opcija je i da Nemanja Jović krene, mada bi onda bio na levom boku, fudbaler iz Malija na suprotnom. Dodatna varijanta podrazumeva uvođenje Terzića, koji je protiv Mladosti bio starter posle mesec i po dana.

Partizan bi Nici mogao da se suprotstavi u sledećem formacijskom rasporeduPopović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević – Traore, Andrade – Lutovac (Terzić), Natho, Dijabate – Rikardo.

Originalni tekst Mozzart Sport