Bura ne prestaje: Oglasio se Upravni odbor JSD

Situacija u Partizanu povodom izbora predsednika JSD ne prestaje.

Ostoja Milojević je izabran u prostorijama teniskog kluba za novog predsednika, zaveden u Agenciji za privredne registre na toj poziciji, ali se sada oglasio i Upravni odbor JSD „Partizan“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Upravni odbor JSD “Partizan“ održao je danas sednicu na kojoj je konstatovano da je rad sednice Skupštine Društva bio namerno opstruiran od strane dela delegata predvođenih Ostojom Mijailovićem, u trenutku kada toj grupaciji nije dozvoljeno da sa nevalidnim ovlašćenjima prisustvuje sednici.

Sednici Skupštine na početku je prisustvovalo 17 predstavnika klubova, koji na osnovu Statuta raspolažu sa ukupno 68 glasova, te je postojao kvorum za rad i odlučivanje. Tada je Ostoja Mijailović, uvidevši da nema potrebnu većinu za izbor koju je prethodno verovao da je obezbedio, naredio predstavnicima 7 klubova da napuste sednicu Skupštine.

U izbornom procesu vršen je strahovit pritisak prema svim delegatima Skupštine od strane Ostoje Mijailovića i grupacije okupljene oko njega. Uz pretnje, ucene, zastrašivanje i nuđenje mita, kandidat Mijailović se pozivao na sam državni vrh, čiju podršku naravno nije imao.

Vršenjem ovih krivičnih dela Ostoja Mijailović primorao je deo delegata da pruže podršku njegovoj kandidaturi, a takođe od zakonskih zastupnika klubova iznudio ovlašćenja kako bi sednici Skupštine umesto legalnih predstavnika, prisustvovala druga lica, koja ni na koji način nisu povezana sa tim klubovima.

Tokom jučerašnjeg dana Ostoja Mijailović je sačinio lažne isprave u vidu zapisnika sa nepostojeće sednice Skupštine i Upravnog odbora i te zapisnike predao Agenciji za privredne registre, koja je prethodno bila obaveštena da će se tako nešto i desiti. Međutim, direktor Agencije Milan Lučić, u saučesništvu sa registratorom Nives Čulić vrši zloupotrebu službenog položaja i time omogućuje nezakonit upis Ostoje Mijailovića kao zakonskog zastupnika Društva.

JSD “Partizan“ će sutra preko pravnih zastupnika podneti krivične prijave protiv Ostoje Mijailovića, Novaka Nedića, Milana Lučića, Nives Čulić, Nemanje Ilića i drugih lica koja su izvršili više krivičnih dela pre i posle sednice Skupštine.

Time je i onemogućeno održavanje Skupštine JSD “Partizan“ u skladu sa Statutom i Zakonom o sportu. Istovremeno biće podneta i tužba za poništaj rešenja Agencije za privredne registre nadležnom sudu, kao i žalba na rešenje Agencije za privredne registre, o kojoj će odlučivati ministar nadležan za sport i omladinu.

Kako Skupština Društva broji 24 Kluba, a na gotovo sve delegate je vršen pritisak zastrašivanjem i ucenama, nadležni državni organi će morati da ispitaju sve okolnosti i saslušaju sve svedoke koji su učestvovali u ovom izbornom procesu“, navodi se u saopštenju.

Originalni članak Sportska centrala.com