Stiže belgijski štoper iz Cvajte!

Fudbalski klub Partizan nije završio prelazni rok.

Štoper Natan de Medina (25), biće 11. pojačanje crno-belih ovog leta, saznaje Telegraf. Medina u Humsku stiže sutra, na medicinske preglede i završne pregovore i to kao slobodan igrač na tržištu, pošto mu je u junu istekao ugovor sa nemačkim Branšvajgom.

Ovaj igrač je već dugo vremena “na oku” sportskom sektoru iz Humske, ali zbog raznoraznih okolnosti, što finansijskih, što pregovaračkih, transfer nije ranije realizovan, te je Partizan letnje pripreme, potom evropske kvalifikacije i početak sezone odradio sa tri centralna defanzivca.

Radi se o momku koji je rođen u Belgiji (poreklom iz Konga), gde je prošao kompletnu omladinsku školu Anderlehta. Bio je stalni član mlađih reprezentativnih selekcija Belgije, a prvi profesionalni ugovor sa klubom iz Brisela je potpisao 2016. godine.

Ipak, u žestokoj konkurenciji sa samo 19 godina nije uspeo da se izbori za mesto u matičnom klubu, te se odlučio za pozajmicu u Luvenu gde je dobio dobru minutažu i preporučio se Muskronu, koji ga je 2017. godine i otkupio.

U pomenutom klubu Medina je proveo tri sezone, posle čega se obreo u Bundesligi, tačnije Arminiji iz Bilefelda, a zatim je 2022. godine potpisao za pomenuti Branšvajg, za koji je u protekloj sezoni odigrao 17 mečeva.

Originalni tekst Sportske net