DETE PARTIZANA BRILJIRA U MAČVI Gočmanac: Možda nam se ponovo ukrste putevi

Matija Gočmanac (Foto: FK Partizan)

Uoči početka sezone u Prvoj ligi Srbije, Mačva nije slovila za jednog od kandidata za najviši plasman. Međutim, posle šest kola šabački tim je na deobi petog mesta i drži priključak za vodećim ekipama.

Mačva igra čvrsto i organizivano, naročito u defanzivi, pa je sa tri primljena gola tim sa drugom najboljom odbranom u ligi. Velike zasluge za to, pored igrača iz defanzivne linije, nosi i mladi golman Matija Gočmanac, koji je na pet od šest utakmica sačuvao svoju mrežu. Podatak za respekt!

MOGLO JE I BOLJE

Talentovani 20-godišnji golman, rodom iz Brusa, letos je došao u redove šabačkog kluba posle rastanka sa Partizanom, klubom u kome je prošao skoro sve mlađe selekcije.

 Zahvaljujem se Mačvi na ukazanoj šansi. Trudiću se da se odužim na najbolji mogući način. Za sada sve ide jako dobro – počeo je Gočmanac razgovor za MaxBet Sport.

Mačva beleži dobre rezultate, ali Gočmanac smatra da je moglo da bude i bolje.

– Zadovoljni smo, mada ostaje žal zbog neiskorišćenih šansi u pojedinim utakmicama, mogli smo do više bodova. Za moj učinak zasluge nosi cela ekipa, jer kada se branimo to činimo timski. Sve ovo je i neka vrsta nagrade za vredan i naporan rad. Trudimo se da ne obraćamo preterano pažnju na to ko šta misli i priča. Mi nastavljamo da radimo naporno, kao što smo radili tokom pripremnog perioda. Imamo mladu i perspektivnu ekipu, odličan stručni štab, a na nama je da damo sve od sebe – kaže 192 santimetra visoki golman Mačve i mlade reprezentacije Srbije.

SEDAM GODINA U PARTIZANU

Gočmanac je branio u kadetima i omladincima crno-belih, da bi prethodne dve sezone proveo u Teleoptiku. Ko zna, možda je samo krenuo zaobilaznim putem do Partizanove “jedinice”.

– Nisam razočaran što je došlo do rastanka sa Partizanom. Tu sam proveo sedam godina, stasavao i kao golman i kao čovek. Partizan je veliki klub i naravno da je uvek ogroman pritisak, naročito za golmana. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim trenerima u klubu koji su radili sa mnom. A nikad se ne zna, možda nam se u budućnosti ponovo ukrste putevi. Trenutno, moji planovi vezani su isključivo za Mačvu – istakao je Gočmanac koji je po statističkim podacima, najbolji golman dosadašnjeg dela prvenstva Prve lige Srbije.

Originalni tekst Maxbet sport