Stanojevićev utisak s priprema: Dobili smo pojačanja na vreme, hteli bismo još… Ocene dajem posle Proletera

“Hoćemo još jedan korak napred, svi igrači su stigli na vreme, što mi je bilo najbitnije”, kaže šef stručnog štaba Parnog valjka

Aleksandar Stanojević (©MN Press)

Minimalnom pobedom nad Rostovom Partizan je stavio tačku na pripreme u Sloveniji. Slede povratak u Beograd i završna podešavanja za početak Superlige Srbije, gde Partizan već u prvom kolu gostuje Proleteru u Novom Sadu.

Pre svega toga, šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević je posle utakmice izneo završne utiske s priprema i pre svega utakmicom protiv ozbiljnog rivala…

“Imali smo šansi, dobri smo bili, uvek postoji nešto na čemu treba da se radi. Možda nam fali malo agresivnosti, mada je danas bilo izuzetno vruće. Falilo nam je u prvoj liniji odbrane da budemo agresivniji, da nam ne ulaze lako u naš prostor. Srećom, nisu nas ugrožavali, što je najvažnije. Imali smo dosta šansi za ovakav tip utakmice i protivnika. Dobro je i to što smo svi meč završili zdravi, tako da mogu da budem zadovoljan”, bilo je prvo što je Stanojević rekao u mikrofon Arene Sport, te kasnije u razgovoru s novinarima.

Partizan spreman za prvenstvo, Pantić da nosi igru, a Milovanović da krade minute Rikardu

Danas su se posebno dobro pokazala pojačanja – Siniša Saničanin Danilo Pantić odlični?

“Bili su dobri obojica. Dača je pokazao neke dobre stvari, mogao je i da asistira danas. Rikardo je bio takođe dobar, falio mu je samo gol. Kasnije je došao, ali zadovoljan sam jer je imao tri-četiri šanse. Marko Milovanović daje svaku utakmicu gol, od Turske na ovamo”.

Pitali su novinari Stanojevića šta mu je najviše zapalo za oko u akciji kod gola – dijagonala Saničanina, prijem Lutovca ili egzekucija Milovanovića?

“Iskreno, onaj prijem Lutovca unapred se jako teško brani, tako da taj element. Najdraže mi je naravno to što Milovanović, dečko koji nema ni 18 godina, je opet dao gol. Dobro je igrao u polju, srećan sam zbog njega”.

Ono što je možda posebno važno sa ovih priprema – Parni valjak pet i po sati nije primio gol i s takvim odnosom ulazi u prvenstvo…

“Dobro, imao je Rostov onu jednu stativu i još jednu šansu, ali najvažnija je pobeda. Volim da ne primamo golove, ali isto tako volim da ih dajemo. Mislimo da smo na pripremama na 2,2 gola po meču”, kaže Stanojević, a na pitanje da li mu više prija stabilnost odbrane ili potentnost napada odgovara:

“Uvek više volim da je napad dobar. Ako ste stabilni pozadi i odigrate 0:0, ne možete da osvojite titulu. Generalno i jedno i drugo, ali ako moram da biram – onda je to napad. Da damo jedan više u odnosu na rivala. To je važno, jer ako odigrate nerešeno – možete da izgubite titulu”.

Originalni članak: Mozzart sport