Stanojević: Suma dobar – Partizan igrao loše, Nathu slab dan – mi odlični?!

Trener Partizana Aleksandar Stanojević posle neprospavane noći, produkta (prvog bolnog) poraza u večitom derbiju i tradicionalne analitičnosti, ističe da ništa ne bi promenio u početnoj postavci i da Crvena zvezda, uz „svaka čast” na rezultatu, nije bila bolja

Zbog čega navijači Partizana vole Aleksandra Stanojevića?

Spektakularnog ulaska u Ligu šampiona, titula i duplih kruna, pobeda u večitom derbiju, najsvežije – niza od 19 trijumfa i povratka Parnog valjka „korenima”: stabilizacije i činjenice da više ne mora da strepi (kao u bliskoj prošlosti) i za drugo mesto?

Naravno, sve pobrojano i…

Nikad se nije krio u porazu (juče je doživeo prvi bolan u karijeri od Crvene zvezde) i hrabrosti da stvari, bez zadrške, uvek krsti pravim imenom.

To je učinio i sad, ne libeći se da mirnim tonom odgovori na najveću Žurnalovu kritiku vođenja 164. večitog derbija: dva najveća neuspeha u sezoni, protiv Šarlroa i Crvene zvezde, podsećaju na blizance – golovi su primljeni iz prekida i Sejduba Suma je igrao tek od 60. minuta i bio najbolji?

– Suma je bio dobar, ali mi smo igrali loše. Natho je, kako kažete, imao slab dan, a mi smo u tom periodu odigrali odlično?! – na zanimljiv način izneo je svoj ugao gledanja Aleksandar Stanojević.

Misterija Suma: zbog čega ne od prvog minuta, da li je stvarno bolji kad uđe u igru i može li zajedno s Nathom?

– Suma je odličan igrač, može od prvog minuta i kad – god uđe. Imam jedan način igre sa određenim zahtevima, sinhronizacijama – iz toga izlaze pojedinci. U tom načinu, sa ubrzanjem i brzim protokom lopte i tranzicijama – bolje se uklapa Natho. Izraelac je u nizu od 19 pobeda bio starter  na 17 utakmica, Gvinejac na četiri, na osnovu te stvari – znam u kom pravcu to ide. Vi, novinari, gledate šta je atraktivnije, ali… Srećan sam što imam Sumu, nije sporno, međutim, do sada se najbolje pokazalo ovo što radim.

Stanojević najviše zamera igračima što nisu bili opasniji posle Zvezdinog gola, međutim…

– Video sam još jednom da možemo da se takmičimo s njima. Što se tiče budućnosti, derbi mi je doneo mirnoću. Sad, da li smo bolji? Hajde da vidimo šta i koliko puta smo ih ugrozili, na koji način oni nas? Nije se videlo u dva derbija da je neko bolji…

Izvor Sportski žurnal