Stanojević najavio još potpisa, ostaje li Jojić u Humskoj?

Ugovori sa poslednjim danom juna ove godine ističu još Pavloviću, Brežančiću,  Smiljaniću, Miljkoviću, Ostojiću, Obradoviću, Lukaču i Miletiću.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Bibars Natho je produžio ugovor sa Partizanom, pre njega to su učinili Slobodan Urošević i Nemanja Stevanović, koji su se obavezali na vernost do juna 2024. godine. Prethodno je ugovor, ali do 2026. godine potpisao talentovani Marko Milovanović. 

Najavio je na konferenciji za novinare pred duel polufinala Kupa Srbije protiv Vojvodine šef struke Aleksandar Stanojević da se nada da će biti još produžetaka ugovora, uz naglasak na poverenju između igrača i kluba. 

Ugovorima sa Partizanom vezani su do 2023. godine Saša Zdjelar, Aleksandar Lutovac, Marko Živković, Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović, do 2024. godine crno-beli dres mogli bi da nose Samed Baždar, Igor Vujačić, Rikardo Gomeš, Filip Holender, Siniša Saničanin, Danilo Pantić, Kvinsi Menig i Aleksandar Popović, a do 2025. Nemanja Jović i Nikola Terzić. 

Spisak onih kojima ugovor ističe 30. juna ove godine je podugačak. I pitanje je kojim će igračima biti ponuđen produžetak saradnje. Uglavnom, za sada obaveze prema Partizanu sa ovim datumom više nemaju Lazar Pavlović, Rajko Brežančić, Milan Smiljanić, Aleksandar Miljković, Miloš Jojić, Bojan Ostojić, Ivan Obradović, Milan Lukač i Nemanja Miletić. 

Dakle, osim Pavlovića, radi se o iskusnim igračima. Pavlović je ove sezone igrao promenljivo, zabeležio je 17 nastupa za crno-bele, ukupno 600 minuta, niti jednom na terenu nije bio svih 90 minuta. I to dovoljno govori zašto sa njim još nije produžen ugovor, iako spada u talentovane igrače. Pitanje je i hoće li mu biti ponuđen produžetak saradnje. 

Jojić je po statistici među najboljim igračima Partizana. Ali, vezistu sa bogatom karijerom Grobari su “uzeli na zub”, a i činjenica je da su njegove partije u poslednje vreme nešto slabije. Uglavnom, Jojić je odigrao čak 49 mečeva za Partizan ove sezone, postigao je sedam golova, 13 puta bio asistent… Po ovim parametrima, trebalo bi da bude prvi u redu za produžetak saradnje. 

Miljković i Obradović su imali problema sa povredama, ali kad su bili na terenu, njihov doprinos nije bio upitan. Vrlo pouzdan bio je i Nemanja Miletić. Mnogo manje vremena na terenu provodili su Brežančić, Smiljanić, Ostojić i Lukač, teško da će oni I naredne sezone nositi dres Partizana. 

Originalni članak Sport Klub