Stanoje spreman za jubilej na klupi Partizana, govorio o Stojketu, Holenderu, a kada ćemo gledati F. Stevanovića?

Stanoje smatra da brojke nisu važne, ali mu je velika čast da doživi ovakav jubilej.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević, koji će u nedelju protiv Radnika po 100. put predvoditi crno-bele, rekao je danas da je od brojki važniji osećaj pripadnosti klubu.

“Čast je da sam trener ovde, u ovakvoj gromadi od kluba. Ponosan sam na to. (Ljubiša) Tumbaković je za naše novije generacije trener svih trenera. Ako pričamo o istoriji trenera u Partizanu, imate Tumbakovića, pa sve nas ostale. Ali lep je osećaj što si deo ovako velikog kluba“, rekao je Stanojević na onlajn koferenciji za novinare pred meč sa Radnikom.

Novinare je zanimalo i čega se najviše seća iz prethodnih 99 utakmica.

“Sećam se prve utakmice protiv Rada, prvog treninga na Teleoptiku, prvog derbija koji je doneo titulu i mog prvog izlaska u Evropu i ulaska u Ligu šampiona”, rekao je Stanojević.

U Partizanu imamo posebnu emociju. Osećaj pripadnosti ovom klubu je važniji od bilo koje brojke i moja želja je da taj sistem vrednosti prenesem na ove generacije”, dodao je on.

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra ekipu Radnika u utakmici 23. kola Super lige Srbije. Partizan je drugi na tabeli sa 53 boda, dok je Radnik osmi sa 32 osvojena boda.

Oprezni smo, Radnik je ekipa koja je u naletu. Fokusirani smo maksimalno. Nije lako pobedjivati u nizu, zato uvek imamo veliki respekt za svakog protivnika“, rekao je Stanojević.

Radnik do sada nije pobedio Partizan u Humskoj, a gol razlika je 9:3.

“Voleo bih da pobedimo i sa 1:0. Radnik od septembra nije izgubio utakmicu na strani, a u tom periodu je samo dve izgubio kod kuće. To mi ne daje za pravo da mogu da kažem da će biti goleada. Želim da pobedimo, makar i sa 1:0”, rekao je Stanojević.

Na pitanje novinara da li se posle najnovije povrede Žan-Kristofa Bajbeka kaje što u zimskom prelaznom roku nije doveo napadača, Stanojović je odgovorio da se ne kaje.

Ne kajem se od onog trenutka kad smo definitivno shvatili da Štulić odgovara svim našim zahtevima. Imate dve varijante – da ispratite mladog igrača ili da dovedete stranca. Možda je lakše da dovedete stranca, ali onda zatvaram prostor mladom igraču koji mislim da je sjajan. Ne kajem se”, rekao je Stanojević.

Upitan da li se može očekivati da golman Vladimir Stojković bude standardan do kraja sezone, trener Partizana je naveo da to ne zavisi samo od njega.

“Stojke je za mene najbolje rešenje. Prvenstvo što dobro brani, a drugo što je lider i mnogo znači timu. Drago mi je da je podigao svoj nivo forme i podseća me na Stojketa iz najboljih dana. Da li će braniti u kontinuitetu? To od njega ne zavisi, najviše zavisi od ‘bonus’ igrača. Sveta Marković je konstantan, imate još mladih igrača… Ako oni igraju dobro, sigurno da će Stojković braniti.”

Stanojević je naveo da Filip Holender igra odlično i da nikad ne može da mu zasmeta bilo koja odluka igrača koji igra za tim.

Davao je golove, imao je asistencije. Meni je najvažnije da on igra za tim. Kod igrača koji igraju za tim ne može da mi zasmeta nijedna odluka na terenu. Uvek emotivno vodim utakmicu, pa nekad izgleda da reagujem na neku situaciju. Ali, ne, nikad ne može da mi zasmeta kada igrač igra za tim”, rekao je Stanojević.

Po rečima Stanojevića, Filip Stevanović još nije fizički spreman. 

Moraće da pojača rad na treninzima, sve zavisi od njega kada će biti onaj stari”, rekao je on.

Fudbaler Radnika Milan Makarić je trenutno najbolji strelac lige sa 15 golova.

Kada igrač koji nije iz Top četiri kluba trenutno u prvenstvu postigne toliko golova, to je za respekt. On je kvalitetan igrač, koji na razne načine postiže golove, može i sam da reši utakmicu”, rekao je Stanojević.

Utakmica Partizan – Radnik igra se sutra od 13.00 na stadionu u Humskoj.

Izvor Sportske net