Danas protiv Radnika – Koji stranac sad rešava? (13h, mogući sastavi)

Stanojevićev jubilej, opet bez Sume, Surduličani od septembra bez poraza u gostima

Otkako ga je na premijeri sezone 2018/19 savladao pogotkom Igora Zlatanovića, Partizan je Radniku redovno vraćao dug. S kamatom. Narednih pet duela dobio je bez po muke, redovno postizao makar po dva gola, a takav trend očekuje se i u nedeljnom matineu 25. superligaškog kola.

Uz pitanje nametnuto svežom istorijom međusobnih okršaja: koji stranac će sad rešiti duel sa Surduličanima?

U istom prvenstvu Rikardo Gomeš je poveo crno-bele ka slavlju 2:0 (overio Đorđe Ivanović pred kraj susreta), u narednom Sejduba Suma i Takuma Asano pogurali Parni valjak do pobede 2:1, prošle godine u ovo doba Bibars Natho iz penala i slobodnog udarca potpisao ubedljvo slavlje (3:0, otvaranje Zorana Tošića), u četvrtfinalu lanjskog kupa Japanac duplom porcijom u nadoknadi prvog poluvremena pokorio jug Srbije, da bi minulog avgusta nekadašnji član Arsenala postigao vodeći, a Umar Sadik završni gol u trijumfu 2:0. Ta četiri gola Asana pokazatelj su da mu Radnik leži, a činjenica da u 2021. još nije pronašao put do mreže mogla bi da bude inspirativna da konačno proradi.

Ili će to uraditi, možda, Bibars Natho, eventualno Maki Banjak koji zna da se priključi napadu, nekim slučajem Žan Kristof Bajbek? Izvesno neće Sejduba Suma, jer Gvinejac neće ni biti u protokolu…

Velika prednost Partizana pred ovaj susret je činjenica da je u Humskoj dobio čak 20 od poslednjih 21 susreta. Samo se provukla Crvena zvezda (1:1), pa se čini da sastav Slavoljuba Đorđevića nema šta da traži na stadionu poviše Autokomande. Tim pre što je u tom nizu Stanojevićeva ekipa primila samo jedan gol na minulih šest utakmica. I što je u seriji od 11 pobeda u svim takmičenjima (deset u prvenstvu, jedna u kupu).

„Radnik je u naletu, fokusirani smo i gajimo veliki respekt prema svakom protivniku. Za poštovanje je što Radnik – koji nije klub iz prva četiri na tabeli – ima prvog strelca lige, Milana Makarića (15 pogodaka). Kvalitetan je, postiže golove na razne načine, može sam da reši utakmicu, nekad uz pomoć saigrača. Radnik od septembra nije izgubio meč na strani, ne moram da objašnjavam šta to znači. To mi ne daje za pravo da kažem da će biti goleada. Zato bih bio prezadovoljan da dobijemo 1:0“, nada se Aleksandar Stanojević koji danas (13.00, TV Arena sport 1) slavi 100. meč na klupi Parnog valjka.

Na putu ka 76. pobedi stoji mu Radnik, tvrd orah kad napusti Surdulicu. Od gostovanja na „Karađorđu“ sredinom septembra ima više pobeda nego remija (4:3). Niko ga u međuvremenu nije savladao!?

Partizan je rival za poštovanje, jedan od najboljih timova u Srbiji. S druge strane, u mnogim utakmicama smo pokazali da imamo ekipu sposobnu da mnogima pomrsi račune. Nikome ne pretimo, ali niko nam ne može oduzeti nadu“, dobro je raspoložen Ranko Jokić, levi bek Surduličana.

———————————————————-

SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

PARTIZAN – RADNIK, 13.00 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Dragan Čolović

Projektovani sastavi

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Banjak, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Asano, L. Marković, Jović – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

RADNIK (4-2-3-1): Kostić – Đorđević, Stevanović, Kričak, Jokić – Bainović, Jović – Lukić, Bogdanovski, Danoski – Makarić. Trener: Slavoljub Đorđević.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport