Šta se promenilo pa Grobari ovacijama dočekuju Obradovića?

U novembru 2017. godine tada na klupi Lokomotive Obradović se našao na udaru navijača Partizana – danas je on neko koga ti isti navijači dočekuju ovacijama.

Za mnoge, topao prijem za Sašu Obradovića od strane navijača Partizan na sinoćnjoj utakmici Evrolige, nije bio baš nešto što se moglo sa sigurnošću očekivati.

Jer, naprosto, radi se o legendi Zvezde, osvedočenom i srčanom zvezdašu, bivšem igraču i treneru kluba sa Malog Kalemegdana, proslavljenom srpskom košarkašu, čoveku kome je Zvezda mnogo dala, a i on njoj – i kao takav sigurno nije neko kome će klicati navijači rivalskog kluba. Posebno ne u godinama kada su tenzije između dve strane na istorijskom maksimumu.

Nije, naravno, ni neobično da zdravorazumska i iskrena košarkaška publika, koja i čini veći deo Partizanovog navijačkog korpusa, pozdravi takvu veličinu, nekoga ko nikad ništa ružno nije rekao o Partizanu, ko je čitavu svoju karijeru bio na ispravnom i zdravom košarkaškom i trenerskom putu, ko je cenio prave vrednosti ma kojoj strani oni pripadale.

Čudi jedino ovakva reakcija navijača Partizana i njihove ovacije za Sašu Obradovića zbog činjenice da je istog čoveka 2017. godine ista ta publika dočekala “na nož” na utakmici Evrokupa u “Pioniru” između Partizana i Lokomotive. Tada su ga žestoko vređali, čak pogodili u glavu tvrdim predmetom.

Da li je sinoćni doček bio neka vrsta pokajanja navijača za taj neprijatan trenutak koji su priredili Orbardoviću pre pet godina?

Možda, ali pre će biti da su po sredi neki drugi motivi kojima su se rukovidili crno-beli navijači.

U čitavoj priči oko netrpeljivosti navijača Partizana koja je prerasla u iznenadno poštovanje prema Saši Obradoviću, ključan trenutak je Obradovićev spor sa Crvenom zvezdom i tužba kojom je opteretio bivši klub zbog neisplaćenog novca. Obradović je neprijatno iznenadio mnoge zvezdaše tužbom, malo ko je očekivao da će legenda kluba tražiti, uz dugovanja i bonuse za svojen Kup koji je ekipa uzela pod komandom njegovog naslednika Dejana Radonjića.

Zbog toga, u određenom zvezdaškim krugovima, više nije bio toliko omiljen.

Iskreirana je slika da Obradović neko ko ne radi “za Zvezdinu stvar”, što je i osetio od dela navijača kada je sa monakom gostovao Zvezdi. Neprijatno po sve, tada je bio izviždan.

Obradovića je nekoliko puta u javnosti “potkačio” i prvi čovek kluba Nebojša Čović, a svaki Partizanov navijač koji drži do sebe, svakog Čovićevog oponenta vidi kao svog prijatelja, nebitno iz kog tabora stiže. Tako nekako stoje stvari ako pitate prosečnog navijača crno-belih. Time su se, očito, i rukovodili i sa Obradovićem, zaboravili su da su ga nekada vređali i gađali, pa su mu priredili doček kao iz snova.

Da li su to uradili zbog Obradovićevog sukoba sa Čovićem ili zbog toga što im gospodski maniri to nalažu, na vama je da procenite.Košarka Evroliga Partizan Monako

Originalni tekst: Telegraf.rs