Šta bi sa Partizanovom tužbom? Asanu novi ugovor u Bohumu

Japanac produžava boravak u Bundesligi

Kada je Takuma Asano iznenada spakovao stvari i bez pozdrava otišao iz Beograda u proleće 2021. godine, iz Partizana su najavili tužbu protiv Japanca.

A, onda i protiv Bohuma, nemačkog kluba, za koji je Asano potpisao dva meseca kasnije. Tvrdili su u Humskoj da japanski napadač nije imao osnova za jednostrani raskid ugovora, te da će Nemci morati da plate obeštećenje.

Ali štošta su iz Partizana pričali poslednjih godina, pa od toga – ništa. Tako ni od tužbe protiv Asana i Bohuma, svi su izgledi. Prošlo je od tada više od dve godine, a japanski fudbaler je i dalje u Bohumu i potpisaće uskoro novi ugovor.

Čelnici bundesligaškog kluba su zadovoljni Asanovim igrama, on je ove sezone na šest utakmica na dva fronta postigao tri gola. A, otkako je došao u Bohum deset puta se ukupno upisao u strelce, uz šest asistencija. U klubu smatraju da je to dovoljno dobro, pa je Japancu ponuđen nastavak saradnje i očekuje se da to prihvati.

Pre Partizana i Bohuma Takuma Asano je igrao za Štutgart, Hanover, bio je pod ugovorom sa Arsenalom, a u domovini je branio boje Hirošime.

Originalni članak: Mozzart sport