Spremni za pohod na 28. uzastopnu titulu prvaka države

Zvanični sajt VK Partizan

Impresivan niz nepobedivosti, koji su stvarale generacije i generacije Partizanovih veslača i veslačica, prošle godine stigao je do broja 27. Toliko uzastopnih sezona naš Klub je bio bez premca na državnim šampionatima. Nema šta – uspeh za neskriveno divljenje i strahopoštovanje. Ipak, snaga i kvalitet našeg Kluba su ponovo na proveri. Predstojećeg vikenda na Regatnoj stazi na Savskom jezeru ovogodišnji tim pokušaće da nastavi seriju dominacije na domaćoj sceni i tako podari Klubu novo, 28. uzastopno, zvanje najboljeg u zemlji.

– Svesni smo zadatka i ogromnog uloga na Prvenstvu Srbije, a znamo da nas ponovo očekuje težak posao. Međutim, odlično smo se pripremili i maksimalno motivisano krećemo u pohod na 28. uzastopnu titulu prvaka države. Očekujemo da svi naši članovi kako u pionirskoj i kadetskoj, tako i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, budu na svom najvišem niovu i da svako od njih da svoj doprinos odbrani titule. Ove godine nećemo imati pomoć trojice naših najboljih seniora koje očekuje nastup na Svetskom prvenstvu u Sarasoti. Upravo zbog toga svi moramo da se potrudimo još više ne bi li stigli do cilja – kazao je prvi trener našeg Kluba Aleksandar Ivković.

U subotu, 16. septembra 2017, prvog dana Prvenstva Srbije, koje će okupiti rekornih 306 posada iz svih srpskih klubova, na stazi će se naći pioniri i juniori. U najmlađoj uzrasnoj konkurenciji boje našeg Kluba braniće Andrej Dašić i Đorđe Kostić, Filip Marjanović i Petar Todorov, odnosno Nikola Savić i Mateja Todorović u dubl skulu, Jovan Manić, Sergej Đurić, Mateja Kujundžić i Nikola Petrović u četverac skulu, Ognjen Milinković, Pavle Bajić, Jovan Stošić, Mihailo Petrović I kormilar Uroš Đurica u četvercu sa kormilarom, te Tadej Ilić, Lazar Grgić, Aleksandar Kuzmanović, Jovan Radojičić, Strahinja Pavišić, Igor Lučić, Ilija Bunčić, Marko Marjanović i kormilar Uroš Đurica, odnosno Mateja Janić, Mihailo Žarković, Nemanja Bjelajac, Strahinja Raković, Andrej Miljković, Marko Tasevski, Luka Milanović, Aleksa Radišić i kormilar Petar Todorov u osmercu. Milica Joksimović će veslati u skifu za pionirke, a Anja Marinković, Ljubica Tešmanović, Ljubica Bušetić i Jana Kojadinović u četverac skulu za pionirke.

U skifu za juniore nastupiće Pavle Medić, koji će veslati i u dubl skulu za juniore sa Nikolom Dabovićem. U istoj disciplini nastupiće i Vuk Švabić i Miloš Pavlović. Vuk Mladenović i Veselin Tričković činiće dvojac bez kormilara za juniore. U četverac skulu i četvercu bez kormilara za juniore nastupiće Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda, dok će Luka Stijačić, Nikola Lončar, Marko Gatalica i Marko Đuranović veslati u četverac skulu za junior. Osmerac za juniore činiće Luka Stijačić, Lazar Ilinčić, Marko Gatalica, Marko Đuranović, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda i kormilar Luka Mladenović. Anđela Nišević i Lenka Protić veslaće u skifu za juniorke, a Jelena Trivan i Ana Stojanović u dubl skulu za juniorke. Prvog dana u revijalnom delu programa Marko Trnavčević i Petar Ivačić nastupiće u skifu za veterane.

Kadeti i seniori nastupaju u nedelju.Nikola Dabović, Miloš Pavlović i Vid Mujezinović nastupiće u skifu za kadete, Kosta Petković i Veljko Matić, Andrej Dašić i Đorđe Kostić, te Miloš Joksimović i Đorđe Lončar u dubl skulu za kadete, Dimitrije Protić, Ognjen Ilić, Kosta Petković i Veljko Matić u četverac skulu za kadete, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Tihomir Vlajić i Matija Šarenac u četvercu bez kormilara za kadete, a Ognjen Ilić, Dimitrije Protić, Kosta Petković, Veljko Matić, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Tihomir Vlajić, Matija Šarenac i kormilar Luka Mladenović, odnosno Vasilije Popović, Dušan Cvetković, Mihajlo Božinović, Andej Mirković, Batrić Jevrić, Željko Kusicki, Bojo Bojović, Ranko Samardžija i kormilar Uroš Đurica u osmercu za kadete. Ana Filipović i Anđelija Mladenović nastupiće u skifu za kadetinje, Natalija Penev i Vanja Bogdanović u dubl skulu za kadetkinje, a Natalija Ilić, Jelena Trivan, Aleksandra Dinčić i Maša Bugarski, Anđelija Mladenović, Natalija Penev, Vanja Bogdanović i Ana Filipović, te Ljubica Simanić, Anja Radinović, Lara Žigić i Milica Joksimović u četevrac skulu za kadetkinje.

U skifu za seniore veslaće Nikola Simović, a u dubl skulu za seniore Mihajlo Micić i Nikola Stanković, Aleksandar Antić i Bogdan Stepić i Igor Đerić i Aleksandar Beđik, koji će nastupiti i u dvojcu bez kormilara za seniore. U četvercu bez kormilara za seniore imaćemo tri čamca. Jedan će činiti Igor Lucić, Igor Đerić, Aleksandar Beđik i Radoje Đerić, drugi Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda, a treći David Popov, Dejan Jovašević, Nikola Roganović i Nenad Radonjić. U skifu za seniorke nastupiće Ana Stojanović, dok će Vukosava Janjić i Anđela Nišević veslati u četverac skulu za seniorke sa Larom Tefentaler i Jovanom Stanivuk iz Čuruga.