Sprema se transformacija KLS: Dve grupe po 10 klubova, igraće i mladi tim Partizana

Predlog će se naći na dnevnom redu naredne sedmice

Srpska klupska košarka mogla bi da doživi značajnu transformaciju tokom leta. U planu je potpuna transformacija Košarkaške lige Srbije po sasvim drugačijem modelu od svega što smo dosad imali prilike da gledamo.

Kako se može čuti, u planu je da se uvede sistem takmičenja sa ukupno 20 klubova. Dakle, uslediće proširenje sa dosadašnjih 16 učesnika, posle čega bi se ekipe podelile u dve grupe po 10 klubova. Predlog će se naći na dnevnom redu naredne sedmice.

Prema ovom modelu promociju u viši rang dobila bi još dva kluba iz druge srpske lige, a ono što je verovatno mnogima najzanimljivije jeste to da će od početka igrati Crvena zvezda i Partizan! Doduše, ne prvi timovi beogradskih večitih rivala, već uzdanice iz mladog pogona. To bi im dalo mogućnost da stiču iskustvo igranja seniorske košarke, te da se kroz prvu fazu KLS dokazuju trenerima i eventualno dobiju kasnije šansu u završnici domaćeg prvenstva.

Prvenstvo Srbije već neko vreme traži pravi format. Posle sezone 2019/20 liga se proširila sa 14 na 16 klubova zbog prekida usled pandemije virusa korona, a sada se sprema teren za novo značajno uvećanje takmičenja. Sada ostaje da se ovaj predlog izglasa.

Originalni članak: Mozzart sport