Spartak posle drame slavio protiv Partizana

U hali “Dudova šuma”, u Subotici, pred više od 300 gledalaca, domaće odbojkašice Spartaka uspele su da savladaju ekipu Partizana u neverovatnoj utakmici prepunoj preokreta sa 3:2 (25:18, 23:25, 24:26, 25:13, 17:15) nakon dva časa i sedam minuta igre.

Sjajno je otvorio Spartak ovu utakmicu i na samom početku poveo sa 10:4. Nisu crno-bele imale rešenje za raspoložene odbojkašice iz Subotice koje su kako je odmicao set sve više povećavale stečeno vođstvo. Već u narednom trenutku domaći tim imao je velikih osam set lopti, a zatim servis greškom Drobnjak je i poveo sa 1:0.

Pravu rezultatsku klackalicu gledali smo u narednom periodu igre sve do sredine seta. Serijom poena Partizan je došao do minimalne prednosti, koja je očigledno bila presudna u tom momentu. Sve do samog kraja je ekipa iz Beograda držala vođstvo u svojim rukama i sa 25:23 poravnala ukupan rezultat.

Još neizvesniji bio je treći set, a vođstvo se konstantno smenjivala. Vodila se velika borba od prvog do poslednjeg poena. Prva do set lopte stigao je Spartak, ali je sprečila to Petrović sa sjajnim napadom. Uskočila je u pomoć Rodić koja je donela crno-belima set loptu, a već u narednom poenu iskusna Erić je napravila grešku i Partizan je totalno preokrenuo rezultat.

Činilo se u tim trenucima da je Partizan na dobrom putu da konačno prekine crnu seriju, ali je Spartak imao drugačije planove. Već na startu su Subotičanke, ponajviše zaslugama Dragne Кorolije, stigle do lepe rezultatske zalihe (9:2). Nisu su se na tome zaustavile izabranice Damira Petkovića, već su i u daljem toku set diktirale tempo i ubrzo su stigle na korak od izjednačenja (23:9). Uspeo je Partizan u narednih nekoliko poena da ublaži razliku, ali je Spartak i pored toga bio ubedljiv, pošto je rivala ostavio na 13 osvojenih poena i izbori peti set.

Istinska borba viđena je i u taj-brejku. Velika želja za pobedom bila je prisutna na obe strane, ali čini se da se na početku nešto bolje snašao Partizan, koji je poenima Petrović poveo sa 11:6. Nisu se u tim trenucima predavale Subotičanke, pošto su odgovorile serijom od 6:1, ali su rivalu pripala naredna dva poena i stigao je do dve meč lopte. Ipak, ni to nije bilo dovoljno gošćama, pošto su u nastavku popularne „golubice“ prikazale veliku volju i zelju za pobedom, bile su istrajne i na kraju sa sa 17:15, ostvarile veliki trijumf.

Originalni tekst Sportal.blic.rs