Šok!Poraz od Borca na startu sezone!

Detalj sa utakmice Partizan - Borac

Košarkaši Borca priredili su senzaciju na debiju u regionalnoj ligi pobedom protiv Partizana, rezultatom 87:78 (24:17, 25:19, 19:21, 19:21).

Košarkaši čačanskog Borca napravili su veliko iznenađenje već na startu nove sezone u ABA ligi i pobedili Partizan u prvom kolu. Borac je šokirao crno-bele u hali “Ranko Žeravica”, rezultatom 87:78.

Novajlija u regionalnoj ligi, ekipa koju predvodi nekadašnji košarkaš Marko Marinović, potpuno zasluženo je došla do trijumfa i velikog skalpa na povratku u elitu.

Iskoristili su gosti katastrofalno prvo poluvreme Partizana, koji je tako doživeo i drugi poraz od povratka takmičenjima, pošto je izgubio i od Huventuda u Evrokupu.

Borac je na kraju prve četvrtine imao sedam poena prednosti, da bi na petnaestominutnu pauzu otišao sa +13.

Čačani su dominirali u skoku i kupili svaki “drugi napad”, zbog čega je Partizan morao da zaigra agresivnije u nastavku. To su izabranici Vlada Šćepanovića učinili i u nekoliko navrata se približavali rivalu, ali je Borac svaki put uspevao da odoli tim napadima.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Radovan Đoković sa 12 poena (4 as), Tornton i Čarapić su ubacili po 11, a Miletić (7 sk) i Džons po poen manje. U taboru Partizana daleko najefikasniji bio je Ognjen Jaramaz sa 21 poenom (3 sk, 2 as), Gordić je ubacio 13 (3 as), a Mika 10 (4 sk).

U narednom kolu ABA lige, Partizan će takođe na svom terenu igrati protiv Budućnosti, a prethodno će naredno utorka dočekati Veneciju u sklopu Evrokupa.

Nemanja Dangubić i Ognjen Jaramaz