Smailagić: Želimo da se plasiramo barem na fajnal-for

Košarkaš Partizana, Alen Smailagić, istakao je da crno-beli imaju najviše ambicije u predstojećoj sezoni.

“Parni valjak” polako pali motore za narednu sezonu. Sudeći po atmosferi i izjavama sa okupljanja, stiče se utisak da su izabranici Željka Obradovića spremni za rezultatski iskorak.

Nekadašnji igrač Golden Stejta, Alen Smailagić, rekao je u razgovoru za Sport klub kako će Partizan sledeće sezone da napadne trofeje na svim frontovima.

“Definitivno smo spremni za pravi start priprema. Atmosfera je odlična, tu je nekolicina igrača koji se znaju od prošle godine. Mi smo već stari prijatelji, zaista nas vezuje jako prijateljstvo. To se sada posebno osetilo na ovom okupljanju. Sada smo mnogo bliskiji nego prošle godine, nismo se videli izvestan period i baš se radujemo što smo ponovo zajedno. A već smo u novom sastavu počeli da gradimo neku hemiju i željni smo rada i pobeda,” kaže Smailagić, pa dodaje:

“Ovo je prvi trening da smo se okupili da smo skoro svi zajedno, ali već smo odradili niz treninga, što individualno, što timski, mislim na mlađi deo prvog tima. Mi mlađi smo se baš obradovali što su nam se pridružili i stariji igrači, a novajlije su baš pozitivne i prijatne osobe. Sve je u najboljem redu, nemamo nikakve primedbe, a verujem da će tako da bude i ubuduće.”

Srpski košarkaš kaže da je povreda iza njega i da će biti potpuno spreman za početak nove sezone.

“Ovog leta nisam imao puno vremena za odmor, jedino te dve, tri nedelje za operaciju i oporavak i sad se dobro osećam, povreda je prošlost. Radio sam na sebi u proteklom periodu i spreman sam za maksimalne napore.”

Popularni “Smajli” je najavio najviši plasman čak i u Evroligi.

“Imamo želju, san i volju da osvajamo trofeje u novoj sezoni. Želimo i u Evroligi da jurišamo na sami vrh, ili bar da se plasiramo na fajnal-for! Čisto da dokažemo da možemo i da su naše želje ostvarive.”

Originalni članak: B92.net