Slobodan Urošević: Imponuje kad slušamo da smo najbolji!

Slobodan Urošević, levi bek Partizana, u novogodišnjoj „fontani” prednost dao tituli, ispred „lepotica” poput nezaboravne u Gentu

Partizanov vojnik, mahom neprelazan u odbrani i kadar da zablista u napadu, autorizuje, čak, remekdelo poput „lepotice” u Gentu…

Pogađate: Slobodan Urošević!

Levog beka crnobelih u uvodu priprema za prolećne izazove suočavamo s pitanjem: da li je za Novu godinu poželeo još momenata nalik spektakularnom u Belgiji: možda i najlepšem Partizanovom golu u 2021?

– Razmišljam često o tom golu, „iskače” mi na društvenim mrežama, drugari me podsećaju… Prelep osećaj – golčina, međutim, za Novu godinu nisam poželeo baš to da se ponovi, više sam bio usredsređen na zdravlje za porodicu i, što se tiče fudbala, da osvojimo titulu – karakterističnog osmeha zbori popularni Čaki.

Od šest golova za Parni valjak samo jedan je bio u Humskoj – protiv Zlatibora, ostali… u Šapcu, Ivanjici, Novom Sadu (Proleteru), Novom Pazaru?

– Evo, sad kad mi kažete – da, voleo bih, naravno, da sledeći bude na našem stadionu, pred punim tribinama i bučnim navijačima. Nema veze – samo da ga dam.

U Gentu, gestikulirajući, trčali ste ka Milanu Smiljaniću, s porukom Loli da zna kome ćete da „autorizujete” sledeći?

– Da, imali smo internu šalu pre toga: kazao sam u hotelu – daću dva gola, videćete. U euforiji, posle prvog, rekoh – sad ću još jedan, ali… nije bio. Bolje da ništa nisam pokazivao, ha, ha…

Završili smo s novogodišnjom „fontanom”, pređimo na Božić, između ostalog, dan za praštanje, stoga, jeste li „progledali kroz prste” Rikardu što vas nije proigrao u večitom derbiju, zatresli biste i tad, verovatno, mrežu?

– Jesam, to je u trenu i… Imate „milion” situacija, ne izaberem ni ja uvek najbolje rešenje. Sve je to u žaru, traje par sekundi, malo se iznerviraš, vratiš, ubrzo, nazad. Zaboravljamo odmah posle utakmice: idemo dalje. Imamo zajednički cilj: da pobeđujemo, ostanemo na pravom, šampionskom putu. Uz sjajnu atmosferu, borićemo se do kraja.

Kvalitetna defanziva – preduslov pozitivnog rezultata. Kako je biti deo najbolje odbrane u Super ligi?

– Lep osećaj… kad znamo da smo primili najmanje golove, opet, za neke, pričamo međusobno: kako nam se to dogodilo? Na primer, protiv Novog Pazara u 90. minutu, nebitno – nije ništa promenio, pobedili smo, ali… Imponuje nam kad slušamo da smo najbolji, tako ćemo i da nastavimo. Ukomponovani smo, dugo, većinom, igramo zajedno, navodi nas i šef Stanojević na to – bez dobre odbrane nema ničega. Mnogo je lakše kad ne krećemo iz minusa, već mi povedemo i tako…

Kako Vam odgovara, u Gentu isprobano, 3-5-2 i od Aleksandra Stanojevića najavljeno kao češće u budućnosti?

– Pruža više slobode da se krene napred, ne moraš toliko da brineš šta se dešava iza. Opet, potrebno je da vodiš računa i o tome, ali imaš više mogućnosti – da se pomeriš „gore”. Volim tu taktiku, videćemo šta će da bude.

Kad već pomenuste zajedništvo: sa Ostojićem, Miletićem, ZdjelaromPantićem… bili ste sudeonik i Partizanovog  prethodnog proleća u Evropi – protiv Viktorije. Sparta, predvođena, takođe, Pavelom Vrbom?

– Nismo ih još detaljno skenirali, ima vremena da vidimo kakva su ekipa. Od protivnika koji su mogli da nam zapadnu, ne kažem da ne bismo mogli da se nosimo  probali bi, izvukli smo onog za kojeg se očekuje da možemo da prođemo. Spremićemo se dobro i… možemo da se nadigravamo. Ko bude bolji…

Šta Vam je ostalo najupečatljivije iz okršaja s četom iz Plzenja?

– Vatreno krštenje, prva utakmica po dolasku u Partizan u Humskoj. Bilo je treme, svega, sad… nema, samo pozitivne. Naježiš se kad čuješ navijače! Znači nam njihova podrška…

Prvih desetak dana proleća – dvomeč sa Spartom i gostovanje Crvenoj zvezdi – može mnogo toga da pokaže. Budete li pravi, eto berićeta?

–  Slažem se, spremićemo se, prva utakmica nam je uvek najvažnija, potrudićemo se da nastavimo gde smo stali pre pauze. Moramo da pobeđujemo ako hoćemo da osvojimo prvo mesto – jasan je Slobodan Urošević, pouzdani defanzivac Partizana.

NIKAD NEĆU DA BUDEM TOTALNO ZADOVOLJAN

Ugovor vam ističe krajem juna, rukovodstvo je spremilo novi?

– Ima još dosta fudbalera u sličnoj situaciji… Ima priče, ne bih sad, kad dođe vreme.

Zadovoljni ste igrama, publika  jeste?

– Generalno, jesam, ali uvek mislim da može mnogo bolje, uhvatim sebe u analizi – pa, ovo je… Nikad neću da budem totalno zadovoljan – samokritičan je, verovatno i previše, Urošević.

PODELJENA BATAJNICA

Batajnica ima dike na obe strane Topčiderskog brda: Slobodana Uroševića u Partizanu i Strahinju Erakovića u Crvenoj zvezdi. Kakva je, generalno, navijačka slika?

– Podeljeno…

Poznajete mladog defanzivca komšija?

– Znamo se, imamo dosta zajedničkih drugara… – otkriva Urošević.

SADIKU I SUMI ŽELIM SREĆU

Aktuelan je Afrički kup nacija: za koga navijate – Nigeriju sa Umarom Sadikom ili Gvineju sa Sejdubom Sumom?

– Ne bih da ih odvajam, nek’ doguraju što dalje, želim im sreću – smeška se levi bek Parnog valjka.

MOGU MNOGO DA TRČIM

Prijala vam je prvenstvena pauza, prožeta prazničnom atmosferom?

– Malo sam odmorio, bio s porodicom. Napunio sam baterije, biću spreman za nastavak sezone.

„Pokidaćete”, po običaju, na uvodnim testiranjima?

– Teško… Šalim se, mogu mnogo da trčim… Teško je kad odmorite, ali biće sve kako treba – tvrdi defanzivac jesenjeg prvaka.

Originalni članak: Sportski žurnal.rs