SISTEM! Crno-beli imaju samo jednog igrača koji nije prošao kroz Partizanovu školu

Aleksandar Blagojević jedva čeka naredni vikend i nastavak prvenstvene trke sa jasnim ambicijama

Partizan je sjajno odigrao prvi deo sezone i ako se po regularnom delu plej-of poznaje, Partizan i te kako ima razlog da se nada odličnom plasmanu na kraju sezone.

Crno-beli su izgubili samo jedan meč i to od šampiona Vojvodine, ali to ne brine mnogo nikoga u Humskoj, ponajmanje alfe i omega Partizana, Aleksandra Blagojevića, koji godinama uspešno obavlja funkciju direktora.

Za mnoge timove poništenje lige je predstavljalo veliki udarac, naročito kada su u pitanju finansije. Crno-beli su uprkos svemu zadržali optimizam i žele da nastave tamo gde su u martu stali – na putu do dugo željene titule.

– Bili smo za to da igramo, da se sezona nastavi, ali bilo je stvarno složeno. Dodatna komplikacija je bio sistem u kom su Vojvodina i Metaloplastika igrale SEHA ligu. Nije mogla da se nađe solucija koja bi bila korektna tako da ne ošteti nikoga i bilo je realno da dođe do prekida. Što se tiče finansija i gubitaka na tom polju, mi smo možda i najbezbolnije prošli. Za razliku od mnogih ekipa, nismo nikada imali pomoć u vidu sredstava od lokalne samouprave, pa nismo imali ni šta da izgubimo – rekao je Blagojević.

Prvi čovek kluba je nastavio:

– Zadržali smo kostur tima, to su sve naši klinci. Ove godine imamo samo jednog igrača koji nije prošao kroz Partizanovu rukometnu školu. Samo jednog od 22 u pogonu. Prekid zbog vanredne situacije omeo nas je po pitanju plasmana, ali želimo da taj gubitak pretvorimo u dobitak na kraju tekuće sezone.

Zbog promene sistema takmičenja ove sezone u regularnom delu nema večitog derbija?

– Žal svakako postoji. Mi mnogo volimo da igramo derbi, a verujem da i komšijama nedostaje ta naša borba za prestiž između klubova, bez obzira na rezultate u poslednjih nekoliko godina. Možda drugi ne razumeju kakav je to osećaj, ali derbi je uvek na televiziji, uvek u centru medijske pažnje. Kada ta utakmica počne, šanse su uvek 50-50. Niti smo mi toliko kvalitetni da bismo bili uvereni u pobedu, niti verujem da bi se komšije odmah predale. Uvek će biti neizvesno. Ako se plasiraju u plej-of, imaćemo derbi, ali svakako – neka najboljih osam ekipa ide dalje, ko god to bio.

Blagojević je dodao:

-Igrači koji su imali 20 godina sada će imati 21, oni koji su imali 18 sada će imati 19. Biće bolji i iskusniji, vreme radi za njih. Prvi deo smo odigrali sasvim solidno. Imali smo neke oscilacije i mogli smo bolje da odigramo te dve utakmice koje smo izgubili. Odlučili smo da pred plej-of pojačamo pozicije na kojima imamo najmanji broj igrača. Pivotmena smo već doveli, a postoji velika šansa da ćemo se pojačati i na poziciji desnog krila. Izuzetno smo zadovoljni Mićićem i Nešićem, ali znamo šta znači plej-of, odnosno kakvu težinu nosi. Naš cilj je da sezonu završimo među prve dve ekipe i da budemo aktuelni u borbi za trofeje do poslednje utakmice – zaključio je Blagojević.

Vojvodina je i dalje bez premca?

– Vojvodina je kao klub u poslednjih nekoliko godina pokazala da je izuzetno ozbiljna. Imaju ozbiljnu upravu, izdvajaju ozbiljna sredstva i imaju ozbiljno dobre uslove. Svima nama treba da bude cilj da pobedimo jedan klub koji je tako situiran i gde postoji kontinuitet osvajanja titula. Veoma nam laska što imaju lepo mišljenje o nama, ali moram da priznam da je i dalje velika razlika između Vojvodine i nas – u iskustvu igrača, „rosteru“, budžetu. Ako bi kojim slučajem epidemiološka situcija bila bolja, pa da se plej-of odigra pred publikom, onda bi možda taj neki jaz i razlika u kvalitetu i budžetu bili manji, jer imamo sjajne i brojnije navijače. Svakako mislim da je realno jedini pravi favorit za titulu Vojvodina, a Partizan i Metaloplastika prvenstveno mogu biti konkurenti – rekao je Blagojević.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal