SERIJA ZVANA LEONARDO SE NASTAVLJA

Hoće da ide Leonardo da Silva Soza, planira Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da ga kupi, ali nije jedini. Potvrdili su i u Humskoj 1 da za brazilskog ofanzivca postoji „ozbiljno interesovanje iz arapskog sveta“, što je potvrđeno ove subote objavom da strelca 24 prvenstvena gola iz minule sezone hoće još jedan klub.

U pitanju je Al Ahli iz Džede, jedan od najpoznatijih klubova Saudijske Arabije. Mediji u toj zemlji plasirali su informaciju da AL Ahli okruglo 6.000.000 dolara na ime obeštećenja za Lea. Po današnjem kursu to je  oko 5.150.000 evra, mada nije navedeno da li je već ponudili ili će tek u zvaničnioj formi da se obrati srpskom prvaku.

Ozbiljna suma. Možda dovoljna da odobrovolji čelnike Parnog valjka. Oni su pre dva dana poručili kako će jedan od najboljih  igrača tima sigurno biti na raspolaganju Miroslavu Đukićuza dvomeč sa Olimpijakosom. Pitanje je da li i posle toga, jer se crno-beli, praktično, svakodnevno suočavaju sa ovim pitanjem.

E, sad: nije beznačajna činjenica da prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje čak do 12. septembra, što znači da ima dovoljno vremena i za Leonarda i za Partizan da izguraju kvalifikacije do kraja, a onda se dogovore o daljim koracima. Što je bolje po klub nego da Brazilac izabere Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (ranije se pominjalo između 4.000.000 i 5.000.000 evra), pod pritiskom činjenice da je 6. avgust poslednji rok za prijavu novih igrača u Fudbalskoj konfederaciji Azije.

Revanš sa Olimpijakosom u Pireju je 2. avgusta, u tom slučaju opet bi bilo imali crno-beli četiri dana da realizuju ovaj transfer.