“Sedim u Istanbulu, zove me Iliev i kaže ‘Hoće te Sale'”

Partizan je promovisao novog-starog vezistu Miloša Jojića na stadionu u Humskoj.

Jojić je proteklog vikenda dogovorio povratak kući iz Turske i potpisao dvogodišnji ugovor.

Popularni Zeka objasnio je kako je došlo do nove saradnje sa matičnim klubom.

Već dve godine sam u priči sa Partizanom, svakog prelaznog roka se moje ime spominjalo. Kada je Stanojević došao za trenera, sedim u sobi u Istanbulu, dobijam poziv, Iliev mi javlja da me Sale hoće“, počinje Jojić.

Odmah sam rekao ljudima u klubu, moj cilj nije bio da se vratim u srpski fudbal. Cilj mi je bio da se vratim u Bundesligu, ali stvari su se odvijale tako i nije bilo adekvatne ponude. Šta više, Partizan je bio mnogo bolja ponuda od svih drugih. I sada sam tu, daću sve od sebe da imamo što bolje rezultate“.

On je dodao da se pre odluke čuo sa dosta bivših saigrača.

Sa Miljkovicem sam mesec dana trenirao individualno u Beogradu. Dolazim kući, ne dolazim u neku nepoznatu sredinu. Spreman sam više od 100 posto. I u glavi i telom. Vratio sam se da vratim Partizan tamo gde mu je mesto. Da svojim kvalitetima i iskustvom koje sam sakupio u inostranstvu doprinesem da se vrati Partizan na vrh. Da se bori za titulu i da uđe u Ligu sampiona“.

Starsport/Pedja Milosavljevic

Sadašnji tim crno-belih opisao je kao dobar, ali i da dosta oscilira.

Neko je igrao dobro, neko manje dobro, a toga će biti još u sezoni“.

U mlađim kategorijama je sa Vitasom, Miljkovicem i drugima blistao u generaciji 1992.

Mi smo bili generacija koja je harala po Srbiji i Evropi, nismo imali adekvatnog prozivnika, Zvezda nikada nije mogla da nam parira, nismo imali nijedan poraz. Utakmice da njima su se zavrsavale 5:1, 4:1. Padale su i ekipe poput Reala u Evropi“, rekao je Jojić i prisetio se čuvene utakmice za titulu iz 2013. godine kada je golom iz slobodnog udarca odlučio.

Imali smo više 12, 13 bodova i na kraju došli do utakmice za titulu. Dugačak je i trnovit put do kraja sezone. Svi danas igraju fudbal“, zaključio je.

Izvor B92.net