SAOPŠTENJE ZA JAVNOST RK PARTIZAN

Саопштење Рагби клуба Партизан

Рагби клуб Партизан је дао пуну подршку кандидату за Председника Југословенског спортског друштва Партизан, господину Остоји Мијаиловићу на Скупштини ЈСДП која је одржана дана 12.09.2022. године.
Рагби клуб Партизан је у претходне 4 године био један од ретких, ако не и једини, који је донео титуле освајача првенства државе у мушкој сениорској конкуренцији екипних спортова.
Рагби клуб Партизан је био поносан на своју омладинску школу као и на припаднице лепшег пола који су сви заједно нашем клубу и ЈСДП донели прегршт трофеја током свог постојања.
Костур рагби репрезентације Србије у мушком сениорском такмичењу чине играчи управо РК Партизана.
Ми смо, на нашу велику жалост, остали без скоро свих такмичарских категорија, због неразумевања челника ЈСДП који су нам ускратили коришћење терена за тренинг који смо до тада користили.
После више од 5 година сналажења и играња, тј. тренирања по теренима широм Београда, када смо дошли до одлуке да морамо да угасимо клуб због немогућности финансирања обавеза које изискују домаћа и инострана такмичења, дозвољено нам је да користимо помоћни терен у касним вечерњим терминима после притиска навијача и спортске јавности.
Верујемо да ЈСДП треба да буде једнак према свим својим члановима и да сви заједно треба да градимо реноме и име Партизана.
Снага Партизана лежи у разноликости његових клубова, сарадњи између клубова и чињеници да за Партизан ништа није довољно добро ако није најбоље.
Ми смо у господину Мијаиловићу препознали енергију која је потребна да се поново покрене “парни ваљак”, да нас поново поштују и цене по залагању на терену и фер спортској борби, а не да нас сматрају нижеразредним тимовима за поткусуривање.
Надамо се да ће разум преовладати и да ће ЈСДП уз помоћ новог Председника и УО вратити стару славу Партизану.
Предстоје нам тешки изазови на терену и ван њега у свим спортовима како би учврстили пољуљани углед нашег Партизана, вратили децу на стадион и сале, искупили се навијачима за претходне тешке године и ујединили се у циљу заузимања места које нам припада у спорту.

СВИ ЗА ПАРТИЗАН, ПАРТИЗАН ЗА СВЕ

Рагби клуб Партизан