SAMI SEBE OTPISALI ZA ODBRANU TROFEJA

Partizan i Zvezda ne mogu bez drame, crveno-beli se revanširali najvećem rivalu za prošlogodišnji poraz u finalu.

Posle Mege, koja je ranije danas savladala Vojvodinu, dobili smo i drugog finalistu Kupa Radivoja Koraća. To je ekipa Crvene zvezde koja je u dramatičnoj završnici savladala branioca trofeja, ekipu Partizana sa 79:78.

Uvodne minute meča obeležili su Markus Pejdž u Partizanu, odnosno Džordan Lojd u Zvezdi. I jedan i drugi su upisali prvih pet poena za svoje ekipe, posle čega Partizan ulazi u seriju 6:0 i stiče prvu nešto osetniju prednost.

Odlično je služio šut crno-bele tokom prvog poluvremena, posebno je raspoložen bio Pejdž, ali i Ognjen Jaramaz se razigrao i najviše zahvaljujući njima dvojici Partizan je sve vreme održavao prednost tokom prvog poluvremena.

Zvezda je uspela samo da izjednači krajem prve četvrtine, sve ostalo je tokom prvog poluvremena proteklo u znaku Partizana koji je na poluvreme odneo šest poena viška – 46:40.

Trojkom Dangubića Partizan početkom treće deonice prvi put dolazi do dvocifrene prednosti – 51:40. Aleksa Uskoković trojkom smanjuje na 51:43, Mika nakratko opet vraća crno-bele na dvocifrenu razliku, ali onda sledi period Zvezdine bolje igre, pojačali su odbranu i smanjili na 53:48. Posle tajm-auta, Davidovac pogađa trojku za 53:51 i Zvezda se rezultatski vratila u igru.

Do kraja trećeg kvartala Partizan je uspeo da odbije ovaj Zvezdin nalet i u poslednjih deset minuta crno-beli su ušli sa tri poena prednosti – 58:55.

POčetkom poslednje deonice Partizan se poenima Mike vraća na šest poena razlike – 61:55, ali nedugo zatim novi poeni večeras odličnog Alekse Uskokovića, koji smanjuje na 63:60. Usledila je akcija Mika – Tomas pod košem Zvezde, ali na drugoj strani Davidovac pogađa uz faul i Zvezda prilazi na 65:63.

Slede trojke Pejdža, pa Simonovića na drugoj strani i pri rezultatu 68:66 trener Partizana zatražio je tajm-aut.

Nije to mnogo pomoglo crno-belima i Zvezda na tri i po minuta pre kraja  trojkom Džordana Lojda konačno stiže do vođstva – 71:70.

Pejdž je uzvratio sa linije penala posle Lazićevog faula, usledila je duga rezultatska klackalica, poen prednosti na jednu, pa na drugu stranu sve do samog finiša meča, uz povremena nezadovoljstva sudijskim odlukama i sa jedne, i sa druge strane.

Partizan je na 22 sekunde pre kraja iznudio faul za Tomasa koji sa linije penala pogađa za vođstvo Partizana od 78:77.

Usledio je tajm-aut Zvezde, a na osam sekundi pre kraja Jaramaz pravi prekršaj nad Davidovcem, što je košarkašu Partizana bio peti prekršaj.

Davidovac oba puta precizan, Zvezda je povela sa 79:78, a Partizan je očajno odigrao poslednji napad, spetljali su se i Perkins i Pejdž i Zagorac i Zvezda je otišla u finale.

Lojd je bio najefikasniji u Zvezdi sa 24 poena, čovek odluke Davidovac je upisao 19, a u Partizanu Jaramaz 18 (devet asistencija), Pejdž 16 poena.

Izvor Sportske net