Saldanja otišao u moreplovce

Tokom jesenjeg kursa Srpske škole jedrenja počasni gosti bili su Brazilci

Interesantna fotografija pojavila se na Instagramu, gde je na stranici Srpske škole jedrenja, gde su na brodu kao specijalne goste imali fudbalera Partizana Mateuša Saldanju, kao i majstora kapoere, Marsela Santosa Pulmaa, koji inače podučava Đokovića ovoj borilačkoj veštini.

Povodom ove fotografije, pozvali smo Vladimira Švaba, koji drži školu jedrenja i pitali smo ga otkud napadač Partizana tu.

– On je drugarski došao. Pulmao i ja smo dobri drugari, a Saldanja i Pulmao se znaju, pa je zbog njega došao. Bio je tu, sve je prošlo super, jedrio je i odlično se pokazao, nema šta, vidi se da je pravi sportista.

Pošto je Pulmao lični trener Novaka Đokovića za kapoeru, a poznato je da voli da se oproba u različitim sportovima, pitali smo Švaba da li je moguće da jednog dana vidimo i Novaka na brodu

– Nadamo se, kada završi sa svojim obavezama sa tenisom, voleli bismo da ga vidimo. Koliko je talentovan u svemu što radi, verujem da bi se i ovde odlično pokazao – rekao je naš sagovornik.

Interesovalo nas je i da našim čitaocima dodatno približi jedrenje i kako izgleda škola jedrenja.

– Imamo školu jedrenja, jedna je na Savi, gde je više za početnike, a imamo drugu i na moru, gde možete da naučite ozbiljnije da jedrite i da polažete za skipera.

Sam Vladimir je reprezentativac Srbije u jedrenju, a srećan je što dolaze talentovane mlade nade, koje predstavljaju veliki potencijal i nada se da ćemo uskoro imati predstavnike i na Olimpijskim igrama u ovom sportu.

– Pokušavamo godinama, a sada imamo dosta mladih koji su velika budućnosti i od kojih možemo da očekujemo da ih vidimo na Olimpijskim igrama jednog dana. Nikola Banjac, koji ima 20 godina u muškoj konkurenciji i Aleksandra Vujošević koja ima 18 godina. Ja sam već na zalasku karijere – našalio se naš sagovornik na kraju.

Originalni članak: Telegraf sport