CRNO-BELI U IGRAMA BUDUĆNOSTI: Esport tim Partizana u Rusiji

Partizan Esports otputovao je u Rusiju gde će učestvovati na velikom međunarodnom turniru „Phygital Games“.

Phygital Games je takmičenje koje spaja esport (igranje video igara) i sport (u ovom slučaju košarku) u takozvani “fidžital” sport. Takmičenje “Igre budućnosti” održava se od 9. do 12. oktobra u Kazanju u Rusiji a učešće su pored našeg predstavnika Partizana uzele ekipe iz Kine, Gvatemale, Španije, Azerbejdžana, Kazahstana, Turske i Belorusije. Srpski tim čine: Dominik Gulić, Aleksandar Isajlović, Marko Čakarević i Nikola Ćirković.

Mogućnost da naša ekipa uzme učeće zajedno sa klubovima iz Rusije, Španije, Kine, Turske predstavlja veliki pomak i otvara nova vrata kada je razvoj “fidžital” sporta u pitanju. Iz kancelarije Srpskog Esports saveza poručuju da učešće u kvalitetnim takmičenjima sa većim brojem ekipa može biti samo veliki benefit za sve, igrače, trenere i sve ostale koji su uključeni u promociju fidžtala.

Borbe za titulu najbolje ekipe na Phygital Games obećavaju kvalitetne mečeve i vrhunsku kombinaciju 3×3 basketa i NBA2K video igre. Samo takmičenje funkcioniše tako što se rezultat iz NBA2K video igrice sabira sa rezultatom 3×3 basketa čime se dobija konačni skor. Partizan Esports se u 3×3 basketu uzda u proverenog evroligaškog asa Marka Čakarevića dok će u NBA2K biti pojačan Dominikom Gulićem, najboljim 2K centrom u Evropi.

Crno-beli će igrati u B grupi sa ekipama iz Gvatemale, Belorusije i Kazahstana. U prvom kolu će igrati protiv Club Solola iz Gvatemale dok će dalji put crno-belih biti direktno uslovljen rezultatom iz pomenutog meča.

Originalni članak: Novosti.rs