Sadikov korak od “tri metra” i novi gol za nastavak fantastične forme (VIDEO)

Nigerijac došao do 14. gola za Almeriju

Sadikov korak od ’tri metra’ i novi gol za nastavak fantastične forme (VIDEO)

Nastavlja Umar Sadik da teroriše golmane po španskoj Segundi!

Nekadašnji špic Partizana je večeras još jednom bio strelac za tim sa Juga Španije. Pogodio je za vođstvo na gostovanju direktnom rivalu Leganesu ali je domaćin na kraju uspeo da preokrene i slavi – 2:1.

Sadik je doveo Almeriju u vođstvo već u devetom minutu. U svom karakterističnom stilu je sa vrha šesnaesterca gurnuo loptu nadesno u for i onda onim svojim korakom ’ od tri metra’ protutnjao pored čuvara i potom zakucao loptu u bliži ugao golmana koji nije imao šanse.

Sadiku je to bio 12. gol na 22 prvenstvena meča od dolaska u Almeriju. Ukupno je dao 14. na 25 mečeva u svim takmičenjima za Almeriju. U kakvoj je formi najbolje govori to što je deo devet golova na isto toliko minulih mečeva u Sehundi. Zasluženo je nedavno proglašen za igrača meseca u ligi, a u istom stilu je nastavio i u februaru.

Sa zadovoljstvom Sadikove igre prate i u Partizanu kojem će da pripadne 500.000 evra bonusa kada Nigerijac postigne 20. golova za Almeriju. I još toliko kada odigra ukupno 50 utakmica.

Onaj glavni bonus od 3.000.000 evra sleduje ako Almerija uđe u Primeru i to će već biti nešto teža priča. Leganes je večeras izjednačio na početku drugog poluvremena, a onda u 96. minutu došao do pobede. Almerija je sada bodovno poravnata sa drugoplasiranim Espanjolom uz meč manje, dok im lider Majorka beži dva boda. Podsetimo, samo prva dva direktno idu u Primeru, a sledeća četiri u baraž. Leganes sledi Almeriju sa tri boda manje.

Izvor Mozzart sport