Sadik kao Mesi, stigao do 16. asistencije u sezoni!

– Uživam, još osećam adrenalin. Ne želim da znam kako je kad izgubite, od Crvene zvezde nisam nijednu utakmicu! – kazao je Sadik

Umar Sadik – Partizanovo blago i autor najlepšeg poteza večitog derbija s Crvenom zvezdom: majstorskim zalamanjem Miloša Degeneka i filigranskim proigravanjem Bibarsa Natha kreirao je plasman crno-belih u finale Kupa Srbije.

Nigerijac je u sredu uveče, opravdano zavredevši atribut najboljeg aktera najveće ovdašnje svetkovine, oplemenio učinak za poštovanje: uz 17 golova u sezoni, može da se podiči i sa 16 asistencija.

„Opasna skalamerija” (kako ga je nazvao poznati stručnjak Milorad Kosanović), na taj način, u tom segmentu se izjednačio sa Lionelom Mesijem, slavnim Argentincem u dresu Barselone, na šestom mestu svetske liste napadača – asistenata. Veliko „bravo”!

– Kome ne bi prijale takve brojke vezane za statistiku? Međutim, asistencije imaju posebnu težinu tek kad moj tim pobedi – sija od zadovoljstva Umar Sadik, omiljena ličnost na usnama Grobara.

Pas za gol Nathu i sve što mu je prethodilo: najlepši potezi u karijeri?

– Jedni od najlepših… u ovako važnoj utakmici. Za Partizan – najbitnijoj! Sve se poklopilo: motiv, igra i navijanje. Kao u Ligi Evrope. Kad je trebalo, dokazali smo da smo pravi.

Kako vam se Izraelac zahvalio: hoće li vam sad prepustiti da izvodite penale?

– Neke stvari ponekad drugačije izgledaju… Natho je izvođač penala u Partizanu! Mi smo tim, normalno je da budemo kao jedan i da se međusobno pomažemo.

Kakav je osećaj: najbolji igrač srpskog večitog derbija?

– Savršeno! Pogotovo kad Partizan pobedi… Uživam, još osećam adrenalin. Ne želim da znam kako je kad izgubite, od Crvene zvezde nisam nijednu utakmicu!

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal