Sa kojim timom na Santa Klaru?

Biće promena u odnosu na Soči.

Partizan je u četvrtak uspeo da preskoči jednu od najtežih prepreka koje je mogao da dobije iz grupe nepovlašćenih ekipa u žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ruski Soči je propisno namučio crno-bele, naš predstavnik je uspeo da prođe u plej-of tek posle penal-serije u Humskoj, a već narednog četvrtka sledi prvi od dva duela sa portugalskom Santa Klarom.

Zbog prevelike iscrpljenosti igrača i nekolicine povređenih, Partizan je odložio meč sa Metalcem ovog vikenda kako bi se što bolje spremio za duel sa Santa Klarom na Azorskim ostrvima, ali već sada je jasno da Stanojević neće moći da računa na povređenog Danila Pantića, što smo i preneli ranije danas.

Na prvi pogled, to bi trebalo da znači da će Partizan protiv Santa Klare zaigrati u istom sastavu kao protiv Sočija i da će Pantićevo mesto zauzeti Filip Holender, ali ni on nije potpuno spreman, i njega muči povreda zgloba, a primetno je i da još uvek nije dostigao formu iz prethodne sezone.

Osim Pantića, trener crno-belih ne može još uvek da računa ni na Nemanju Jovića, pa je ta pozicija na levoj strani terena možda i najproblematičnija.

Tri opcije mogu da se očekuju kada je u pitanju zamena za Pantića – pomenuti Holender, zatim mladi Terzić koji je protiv Sočija dao veliki doprinos posle ulaska u igru, izveo je i korner iz kog je Šćekić izjednačio na 2:2, a treća opcija je da Jojić pređe na levu stranu, a da u tandemu sa Zdjelarom zaigra Šćekić od prvog minuta.

Moguća je promena i na poziciji desnog beka. Miljković se oporavio, pa je realno očekivati da on zaigra umesto Živkovića od prvog minuta. Na levom beku, Urošević je od početka sezone podneo veliki teret u odsustvu povređenog Obradovića, pa je u produžecima protiv Sočija jedva stajao na nogama i morao je da izađe iz igre. Srećom, poput Miljkovića se i Obradović oporavio, pa je uspeo da ga odmeni, ali ako Urošević bude spreman za četvrtak, nema sumnje da će dobiti prednost u odnosu na Obradovića.

Dakle: Popović – Miljković (Živković), Saničanin, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić (Jojić)- Marković, Natho, Holender (Jojić) – Rikardo Gomeš.

Originalni članak: Sportske net