Remi Partizana i Jadrana

Vaterpolisti Partizana i Jadrana iz Herceg Novog odigrali su sjajan meč u Beogradu, Partizan je vodio sve do same završnice, kada je mladi Danilo Stupar doneo izjednačenje i vredan bod Novljanima – 14:14 (5:2, 3:4, 3:3, 3:5). Trenutno Jadran ima četiri, a Partizan jedan bod.

VK Jadran/Vuk Ilić

Golove za Partizan, postigli su: Lovre Miloš četiri, Dušan Trtović tri, Marko Dimitrijević i Petar Smiljević po dva, Zoran Božović, Nikola Giga i Lovro Poparić po jedan. Golove za Jadran, postigli su: Jovan Vujović tri, Pavel Kalturin, Matej Čaraj, Danilo Radović, Martin Gardašević po dva, Radzion Zizudin, Vasilije Radović, Danilo Stupar po jedan.

Partizan je bolje počeo meč, pa je posle prve deonice vodio protiv Jadrana sa 5:2. Golove za Partizan, postigli su Lovre Miloš i Petar Smiljević po dva, odnosno Dušan Trtović. S druge strane, mrežu Partizana je uspeo da zatrese jedino iskusni Rus, Pavel Kalturin.

U nastavku meča, Jadran je nastojao da se vrati u meč, kao što je to bio slučaj u trećoj rundi protiv Crvene zvezde, kada je od minus četri, stigao do triler završnice i prilike da stigne do pozitivnog rezultata.

VK Partizan

Tokom drugog kvartala, Novljani su stigli do 5:6 i 6:7, ali su Marko Dimitrijević i Nikola Giga uspeli da vrate Partizan na plus dva. U ovom periodu, kada su Novljani u pitanju, strelci su bili Radzion Zizudin, Martin Gardašević i Jovan Vujović dva puta.

Marko Dimitrijević je pogodio za 9:6, a Matej Čaraj smanjio na 7:9. Jovan Vujović je promašio zicer za minus jedan, a Zoran Božović postigao sjajan gol za 10:7. Martin Gardašević je smanjio na 8:10, Lovre Miloš pogodio za 11:8, ali se Novljani nisu predavali. Vasilije Radović je smanjio na 9:11.

VK Partizan

Partizan je imao kapital od dva gola uoči poslednjeg kvartala, ali su Novljani pokazali da se neće predati do kraja, bez obzira na to šta piše na semaforu. Dušan Trtović je doneo Partizanu plus tri na početku završnog kvartala, pa je bilo jasno da Novljanima treba zaista čudo da stignu do pozitivnog rezultata. Danilo Radović je pogodio za 10:12, ali je već u sledećem napadu siguran bio Trtović.

Matej Čaraj je sačuvao nadu Jadranu, a posle gola Jovana Vujovića ona je postala još veća, jer je na semaforu pisalo 12:13. Lovre Miloš je pogodio za 14:12, a Danilo Radović za 13:14. Posle greške Partizana, Danilo Radović je pogodio prečku, Novljani se sjajno odbranili, a zatim preko Danila Stupara stigli do boda. Partizan je propustio svoju priliku da stigne do pobede, a Novljani nedugo zatim svoju.

VK Jadran/Vuk Ilić

U narednom, a ujedno i poslednjem kolu na turniru u Beogradu, Partizan će odmeriti snage sa ekipom Primorca iz Kotora, dok će Novljani igrati protiv Radničkog iz Kragujevca.

Posle turnira, Radnički će misli usmeriti ka nastavku takmičenja u Ligi šampiona, a Primorac i Partizan duelima u osmini finala LEN Evrokupa. Partizan igra protiv Panioniosa, a Primorac protiv Turkoana.

Originalni članak: Sport Klub