“Rekao sam Menigu i Pavloviću da sede na klupi i plaše Nicu”

FK Partizan - FK Hamrun, Liga konferencija

Foto: Nikola Anđić

Trener Partizana Gordan Petrić održao je u subotu konferenciju za medije povodom meča koji crno-beli u okviru 12. kola igraju protiv Radnika!

Duel u Surdulici na programu je u nedelju od 19 časova, uz napomenu da je Radnik poslednji na tabeli.

– Ovo što su momci odigrali u četvrtak, navijači su zapamtili i oni sad očekuju iste partije, da se to ponavlja non-stop. Voleo bih da budemo mirniji na lopti i malo hrabriji. Da je tako bilo, mislim da smo mogli da pobedimo. To su sve navijači zapamtili, ali i ja kao trener, tako da očekujem da ponavljaju takve partije. Koliko ćemo uspeti, videćemo, ali biće veliki izazov za nas –  izjavio je Petrić.

Govoreći o utakmici protiv Nice, Petrić je otkrio i da je na klupu za rezerve u tom meču poslao dvojicu igrača koji zbog povreda nisu mogli da nastupe – Kvinsija Meniga i Andriju Pavlovića. Razlog je vrlo zanimljiv…

– Menig nije bio spreman, kao ni Pavlović, ali sam im rekao da sede na klupi da malo “plašimo” Nicu. To nekome izgleda smešno, ali ja sam to stvarno rekao njima. Da sam ih izveo i na zagrevanje, možda bi oni pomislili “evo ih ova dvojica, pa će rešiti utakmicu.” Menig je spreman za nedelju, biće u konkurenciji, samo je problem da li teren u Surdulici može da mu pogorša situaciju.

Nastavio je Petrić da govori o narednom rivalu Partizana.

– Imamo zahtevnu utakmicu jer idemo na put od četiri sata. Nadam se da su se igrači odmorili. Palo je dosta kiše, pa će teren biti malo teži za igru, ali igrači su spremni i verujem da će da odgovore. Posle imamo pauzu od dve nedelje za odmor i pripremu za ono što sledi. Svi su spremni sem Filipovića i računamo na najjači mogući sastav. To što Radnik ima problema, ja nisam za to da se treneri odmah menjaju, bilo je i u drugim klubovima problema pa se okrenulo, primeri su Novi Pazar, Napredak… To negativno utiče na igrače, Trener je tu jednu ili dve utakmice, a to što oni imaju problem ne treba nas da opterećuje. Imamo dug put, iza sebe emotivan meč, treba da nastavimo niz i igrači moraju da se dokazuju, tu nema opravdanja. Ako se ne vratimo sa pobedom vraćamo se na start, bila bi to katastrofa za nas.

– Dole je uvek teško, teren uži, atmosfera donosi njima sigurnost. Teren je takav kakav je, biće podloga drugačija nego na stadionima Partizana i Zvezde, nadam se da će se narednih godina sve više obratiti pažnja na srađivanje terena. Nemam ništa da svako igra na način na koji može, ali ovde se samo Partizan pita i verujem da ćemo se vratiti sa tri boda – poručio je trener crno-belih.

Originalni članak: Telegraf sport.rs