Preminuo Stefan Andonović

FOTO: PSS

Stefan Andonović, plivački sudija i nekadašnji reprezenativac Srbije, preminuo je iznenada u 31. godini.

Rođen je 13 maja 1991. godine u Beogradu. Bio je član plivačkog kluba Partizan, Beogradskog plivačkog kluba i 11 aprila. U mlađim kategorijama bio je ćlan reprezentacije Srbije.

Bio je kadetski, juniorski i apsolutni državni prvak na 200 metara delfin stilom, kao i mnogobrojnih drugih medalja u raznim disciplinama na državnim prvenstvima i međunarodnim plivačkim takmičenjima.

Učestovao je na Evropskom festivalu mladih 2007. godine u Beogradu, juniorskoj Balkanijadi 2007. Godine u Pitestiju, Igrama jugoistočne Evrope 2008. godine u Solunu. Osvajač je bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu 2009. godine.

Po završetku aktivne takmičarske karijere, preuzima misiju afirmisanja masters plivanja, čime još jednom neizmerno zadužuje plivanje svojim rezultatima, darujući najbolji deo sebe. Na masters takmičenjima postaje neprikosnoveni prvak Srbije.

Na Evropskom masters prvenstvu 201. godine u Kranju zauzima u štafetnom plivanju četvrto mesto u disciplini 4 x 50m mešovito. Na Svetskom masters prvenstvu u plivanju 2017. godine u Budimpešti zauzeo je sedmo mesto.

Nakon prestanka aktivnog bavljenja plivanjem otpočinje karijeru sudije. U maju 2017. postaje nacionalni sudija Plivačkog saveza Srbije. Redovno sudi na državnim i regionalnim prvenstvima Srbije, te postaje jedan od najprspektivnijih mladih sudija Srbije. Svoj talenat i znanje ističe kao vrstan sudija okreta i stila.

Posebno se ističe na njemu omiljenoj poziciji pomoćnika startera, gde svojim autoritetom postaje jedan od miljenika naših plivača.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2014. godine na međunarodno pravnom smeru sa prosečnom ocenom 9,37. Završio je master studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Upravno pravnom smeru, prosečnom ocenom 10,0, a 2018.godine doktorirao je na istom Fakultetu.

Autor je udžbenika „Osnovi prava zaštite podataka o ličnosti“ koja je publikovana 28. avgusta prošle godine u izdanju Instituta za uporedno pravo.

Neiscrpno je širio duh ferpleja i ostavio neizbrisivi trag u plivanju naše zemlje. Njegova dela i rezultati ostavili su trajno dobro u plivanju.

Originalni članak: Sport Klub