Grbović: Potrošeni milioni za najgoru sezonu

Legendarni košarkaš Partizana Goran Grbović ponovo je prokomentarisao situaciju u kojoj se nalaze crno-beli od početka sezone pa sve do neuspeha u plasmanu u završnicu ABA lige ali je odvojio i nekoliko reči o predstojećoj finalnoj seriji u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Budućnost iz Podgorice. 

– Nije to obično finale, jer je veoma bitno da neko od srpskih klubova učestvuje u Evroligi. Da Bidićnost osvoji titulu, mislim da sledeća godina ABA lige za Đordija Bertomeua ne bi imala vrednost. Ako Zvezda osvoji ABA moći će da aplicira za trajnu licencu u Evroligi. Zvezda ulazi oslabljena, a svi košarkaši Budućnosti su zdravi. Ozbiljan zadatak je pred Zvezdom. Više se ne govori o osvajanju ABA lige, već igranju u Evroligi. Oba tima su igrali dobro u poslednjih mesec dana. Budućnost ima prednost igračkog kadra, ali sve zavisi od motivacije igrača. Zvezdin trener Dejan Radonjić prenosi energiju domaćim igračima – istakao je Grbović za Maxbet radio. 

Zatim se legendarni Grba osvrnuo i na svoj Partizan koji je daleko od zadovoljavajućeg rezultata ove sezone. 

– Ako imate devet stranaca i ne plasirate se u plej-of, to sa trenerom nema nikakve veze. Žao mi je što je Vlado  Šćepanopvić otišao na onakav način. On je imao ideju, napravio je strategiju. Ovo je jedna od najgorih sezona koja je najviše koštala. Vi ste šesti u ABA ligi mogli da budete sa 500.000 evra, a potrošeno je nekoliko miliona. Andrea Trinkijeri je napravio ovu ekipu i zato su rezultati bili dobri do marta prošle godine. Problem je nastao kada je on otišao, jer teško je spavati u tuđem krevetu. Trebalo je pred početak sezone smanjiti ambicije koje nisu bile realne. Džabe ista ekipa, ako nije ostao isti trener. Sašo Filipovski estetski nije odgovarao Partizanu, a kamoli stateški. Tragedija je što nijedan trener nije hteo da dođe u Partizan – zaključio je Grbović.

Originalni članak: Srbija Danas sport