Preminuo bivši predsednik VK Partizan Egon Padovan

Danas je u Zagrebu, posle dugotrajne borbe za ozdravljenje preminuo Egon Padovan, rodjen 1941. godine, bivši Predsednik Vaterpolo kluba Partizan u periodu 1986.-1991. godine.

Takodje je bio i član Predsedništva Vaterpolo saveza Jugoslavije , kao i ministar u vladi Borislava Mikulića, a potom i zamenik direktora Jugobanke Beograd.

Kao mladi sportista- vaterpolista nastupao je za Korčulanski KPK, dok je njegov sin Vitomir bio aktivan član Vaterpolo kluba Partizan i reprezentativac Jugoslavije sa kojima je osvajao mnoge najsjajnije trofeje. Kao Predsednik VK Partizan ostaće upamćen kao prvi Predsednik jednog sportskog kluba koji je imenu kluba dodao komercijalni naziv “Bambi” pokazavši na taj način velike mogućnosti sporta u promociji privrednog giganta i kao VK Partizan Bambi osvojio, pored niza drugih trofeja i titulu osvajača Kupa pobednika Kupova Evrope. Takodje aktivno je učestvovao zajedno sa ostalim članovima Predsedništva kluba na obezbedjenju optimalnih uslova za rad svih takmičarskih kategorija VK Partizan na bazenu SRC Banjica i predstavio jedan nov, uspešan, model upravljanja sportskim objektom od strane jednog sportskog kolektiva.

Tekst preuzet sa portala Happy BSC

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *