Lazar Stefanović: Jako teška odluka, uvek sam bio veliki navijač Partizana

Nisam baš obično dete koje je htelo na koledž jer sam igrao dosta seniorske košarke u Srbiji i zato imam iskustva. Doneću to iskustvo timu”

Prvog dana transfer perioda koledž košarke, Leri Kristovjak sa Univerziteta Juta zvanično je poželeo dobrodošlicu jedinom pojačanju iz klase 2021, Lazaru Stefanoviću, doskorašnjem beku Partizana.

Uzbuđeni smo što će nam se Lazar priključiti sledeće sezone“, rekao je trener Kristovjak. I posle nastavio da niže komplimente za srpskog beka.

Lazar je fantastičan igrač, ima odličan karakter i odličan je student, tako da se odlično uklapa u naš program. Igrao je u Evropi i biće veliko pojačanje. Doneće nam iskustvo na obe strane terena“, rekao je trener Jute.

Američki 247sports piše da je Stefanović došao u Jutu iako su se mnoge škole interesovale za njega, kao što su Toledo, Stenford, USC, USF i još neke. Ali, Juta je ostavila najbolji utisak.

Mnogi koledži su me kontaktirali, ali Juta je uvek bila posebna i drugačija od ostalih i zato sam je odabrao. Znači mi dosta što su ovde igrali srpski igrači pre mene. To je imalo veliki uticaj da dođem ovde. Postoji velika istorija i nadam se da ću je nastaviti“, rekao je Stefanović.

Kako je Stefanović sam sebe opisao američkoj javnosti.

Pre svega ja sam skorer i doprinosim u napadu. Mislim da mogu da donesem dosta poena mom timu i da iskreiram mnogo napada. Nisam baš obično dete koje je htelo na koledž jer sam igrao dosta seniorske košarke u Srbiji i zato imam iskustva. Doneću to iskustvo timu“, rekao je Stefanović.

Vagao je da li da ide na koledž ili da igra profesionalno odmah.

Iskreno, bila je to jako jako teška odluka jer kao dete koje je odraslo ovde, uvek sam bio veliki navijač Partizana i nadam se da ću jednog dana imati profesionalni uspeh ovde. Svako dete iz Evrope sanja o igranju Evrolige prvo. Ipak, kada mi se koledž otvorio kao opcija, odabrao sam ga jer posle njega mogu da igram profesionalno. Ali ako postanem profesionalac posle toga ne mogu na koledž. Bila je teška odluka, ali se nadam da je ispravna“, zaključio je Stefanović.

U Juti su inače od Srba pre Stefanovića igrali još Luka DrčaMarko KovačevićMiša Radojević i Novak Topalović.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport