Pred crno-belima ključan period, Zoran Savić poručio: “Ispunjavamo sve uslove za A licencu”

Partizan aktuelnu sezonu u Evroligi igra kao vlasnik vajld-karte zarađene osvajanjem ABA lige

Sportski direktor KK Partizan Zoran Savić govorio je o predstojećem periodu i aplicirinju kluba za A licencu Evrolige.

Pred crno-belima je važan sastanak u aprilu nakon kojeg bi trebalo da bude poznato da li će neki od srpskih klubova postati član ovog takmičenja na duži period.

Prema rečima direktora Savića, koji je o aktuelnoj situaciji govorio za portal “BasketNews”, crno-beli ispunjavaju sve uslove za dobijanje A licence.

“BasketNews” je objavio da Partizan sprema jake argumente za svoju aplikaciju.

“Ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar – pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca”, rekao je Savić.

Savić veruje da su navijači jedno od najvećih bogatstva cele priče.

“Za mene, najvažnije je to što stvaramo nove navijače. Kada sam igrao u Efesu, bilo je dosta mladih. A, kada sam se vratio u Istanbul prošle godine, bio sam iznenađen što je u hali bilo 14.000 ljudi. Igrao sam zamo 1999. godine i sećam se da sam video puno dece. Pitao sam ljude iz Efesa: Kako ste došli do publike od 14.000? Rekli su mi da su to isti ljudi, ista deca koja sada kupuju karte”, kaže direktor KKP istakavši da na svaku utakmicu Partizana dođe između 600 i 800 mališana.

Osim crno-belih zahtev za A lincencu sprema i večiti rival Crvena zvezda.

“Ne znamo ništa. Mislim da niko ne zna. Mislim da 13 vlasnika licence imaju puno pitanja na koje bi trebalo da odgovore i da onda o svemu odluče u aprilu. Mislim da nisu napravili odluku još uvek, jer zavisi od mnogo stvari. Ne znamo šta žele da uradimo. Znamo samo za Dubai, ali niko ne zna da li će njihov ulazak da se desi sledeće sezone, ili one tamo”.

Partizan aktuelnu sezonu u Evroligi igra kao vlasnik vajld-karte koju je zaradio osvajanjem ABA lige, a naredni period je pun nesigurnosti kada je reč o srpskim klubovima i nastupom u elitnom evropskom takmičenju.

Originalni tekst Objektiv.rs